Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
As we are getting closer to Christmas' and New Year's celebrations, preparations are intensifying. Here, in Montreal, we had our first significant amount of snowfall last week and it slowed things down a bit. For sure we'll be having a "White Christmas".
Friendly gatherings, festive events and office parties invitations are flying all over the place, while most people are frantically shopping for their gift exchanges. Many are hosting cookie exchange parties.
This is one of the reasons I made these easy, gluten free, peanut butter balls, having in mind some gluten intolerant friends. They're perfect for all occasions, highly addictive and have been repeatedly tested on both young and old subjects...😊 The recipe is by Jean Paré.
Gluten Free Peanut Butter Balls
Fast and delicious peanut butter balls, appropriate for the gluten intolerant friends both young and old, just in time for our parties.
Yield:approximately 36 pieces
INGREDIENTS:
- 1 cup creamy peanut butter
- 1 cup chocolate chips
- 1/2 cup icing sugar
- 1/2 cup sweetened condensed milk
- assorted sprinkles (optional)
INSTRUCTIONS:
- Turn all ingredients into bowl.
- Knead until dough doesn't stick to your hands.
- Pinch little pieces of dough and roll them into 1 inch diameter balls.
- Roll them in sprinkles if desired, cover and refrigerate until ready to serve.
NOTES
I coated the little balls with Christmas coloured sprinkles, I will however suggest a coating of either cocoa powder or dessicated coconut, coarsely ground walnuts or peanuts, flaked almonds or melted chocolate, according to your taste.
Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνεχίζονται πυρετωδώς και, στη δική μου περίπτωση, αρχίζουν να δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα λόγω καιρού. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την πρώτη σημαντική χιονόπτωση εδώ στο Μόντρεαλ και έτσι θα έχουμε "Λευκά Χριστούγεννα". Οι συγκεντρώσεις σε φιλικά σπίτια και τα πάρτι των επιχειρήσεων δίνουν και παίρνουν, το ίδιο και τα ψώνια για τις αναμενόμενες ανταλλαγές δώρων.
Σε πολλά πάρτι γίνονται και ανταλλαγές γιορτινών cookies.
Με αυτή την αφορμή έφτιαξα τις πανεύκολες αυτές φυστικοβουτυρομπαλίτσες, έχοντας πάντα κατά νου μερικές φίλες με δυσανεξία στη γλουτένη. Άκρως εθιστικές και δοκιμασμένες σε μικρούς και μεγάλους, είναι κατάλληλες για οποιαδήποτε εκδήλωση 😊 Η συνταγή είναι της Jean Paré.
Μπαλίτσες Από Φυστικοβούτυρο
Πανεύκολες και γευστικές φυστικοβουτυρομπαλίτσες, κατάλληλες για τους έχοντες δυσανεξία στη γλουτένη μικρούς και μεγάλους, πάνω στην ώρα για τις γιορτινές (και μη) συγκεντρώσεις.
Μερίδες:περίπου 36 μπαλίτσες
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- διάφορα κας-κας (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
- Κόβουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες διαμέτρου 2,5 εκ.
- Τα τυλίγουμε σε κας-κας και διατηρούμε σκεπασμένα στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Σήμερα χρησιμοποίησα Χριστουγεννιάτικα κας-κας να τα διακοσμήσω, σας προτείνω όμως εναλλακτικά κακάο σκόνη,
αποξηραμένη καρύδα, χονδροκοπανισμένα καρύδια ή φυστίκια, φιλαρισμένα αμύγδαλα ή λιωμένη σοκολάτα, ανάλογα με το τί αρέσει στον καθένα.
Όταν ξεκινήσετε το ζύμωμα, η ζύμη μοιάζει με λάσπη, φτάνει όμως στην κατάλληλη υφή σε μερικά λεπτά.
αποξηραμένη καρύδα, χονδροκοπανισμένα καρύδια ή φυστίκια, φιλαρισμένα αμύγδαλα ή λιωμένη σοκολάτα, ανάλογα με το τί αρέσει στον καθένα.
Όταν ξεκινήσετε το ζύμωμα, η ζύμη μοιάζει με λάσπη, φτάνει όμως στην κατάλληλη υφή σε μερικά λεπτά.
Ευκολες και μεσα στο κλιμα της εποχης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλες γιορτες
Ευχαριστούμε πολύ, καλή χρονιά, με υγεία και χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφή