For English, scroll down
Στο ψήσιμο του κοτόπουλου και τη σάλτσα χρησιμοποίησα κρέμα λεμονιού ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος, ένα προϊόν που δεν είχα δοκιμάσει και έμεινα ενθουσιασμένη. Οι βαλσαμικές κρέμες ΠΑΝ δεν περιέχουν ζάχαρη καθώς παράγονται με βάση τον συμπυκνωμένο μούστο σταφυλιού, μια διαδικασία που έχει υιοθετήσει η οικογένεια Ζαφειρόπουλου εδώ και πολλά χρόνια.
Ζεστή Πατατοσαλάτα Με Κοτόπουλο
Μια σαλάτα για το τραπέζι μας αλλά και ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.
Μερίδες:4
Συστατικά:
για τη σαλάτα
- 500 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 300 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 120 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα στα δυο ή στα τέσσερα
- 50-100 γρ πράσινη σαλάτα (εγώ έβαλα ρόκα)
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 3 κ.σ. κρέμα λεμονιού ΠΑΝ
- 1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου
- αλάτι-πιπέρι
- 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρέμα λεμονιού ΠΑΝ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές φιστίκια
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια
- Χτυπάμε με βάρος το φιλέτο κοτόπουλο να λεπτύνει.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη σκόνη του σκόρδου και αλατοπίπερο
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φετάκια.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια να σοταριστούν για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου να ψηθούν για 2 λεπτά όλα μαζί και να καραμελώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα στρώνουμε το σαλατικό και ρίχνουμε από πάνω τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και το αβοκάντο.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο χρόνος ψησίματος του κοτόπουλου εξαρτάται από το πόσο παχύ είναι. Εμένα μου έφτασε αυτός ο χρόνος, αν το κομμάτι είναι μεγαλύτερο θα χρειαστεί περισσότερο.
Μπορούμε να ζεστάνουμε τα υλικά της σάλτσας για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων . Έτσι θα μπορούμε να τα ανακατέψουμε καλύτερα.
Αν θέλουμε σοτάρουμε τα φιστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά για να βγάλουν τα έλαια τους και να έχουν ακόμα πιο ωραία γεύση.
Μπορούμε να ζεστάνουμε τα υλικά της σάλτσας για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων . Έτσι θα μπορούμε να τα ανακατέψουμε καλύτερα.
Αν θέλουμε σοτάρουμε τα φιστίκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά για να βγάλουν τα έλαια τους και να έχουν ακόμα πιο ωραία γεύση.
The more the weather gets colder, the more we prefer to consume hot meals. A nice hot meal doesn't necessarily need to be heavy though. I find that hot salads (just like the one we have today) are a very nice solution. They can accompany any meal, or just be served as a main light and tasty course. As we are getting closer to the holiday season, this is a flavorful suggestion for our gatherings.
I used lemon cream both in preparing the chicken and the sauce. I loved the product made by ΠΑΝ,
since the company is not using any sugar in the ingredients, their balsamic sauces are made with grape molasses.
HOT CHICKEN AND POTATO SALAD
This is a salad to complete any meal that may also be served as a main light and tasty course.
Yield:4
INGREDIENTS:
for the salad
- 1 lb potatoes, peeled and cut in chunks
- 10 oz chicken breast filets
- 4 oz white mushrooms, halved or quartered
- 2-3 oz salad greens ( I used arugula)
- 1 avocado, peeled and sliced
- 3 Tbsps lemon cream
- 1/2 tsp. garlic powder
- salt and pepper, to taste
for the dressing
- 1/4 tsp garlic powder
- 1/2 tsp salt
- 1/4 cup olive oil
- 2 Tbsps lemon cream
- 1 tsp sugar
- 2 Tbsps peanuts
- pepper, to taste
INSTRUCTIONS:
- Rinse and halve mushrooms.
- Pound chicken breasts.
- Season chicken with garlic powder, salt and pepper.
- Boil potatoes until tender, drain.
- Stir-fry chicken in a non-adhesive frying pan with 1 tsp of olive oil, for 4-5 min on each side. Transfer to plate and slice.
- Sauté mushrooms in the frying pan for 2 min.
- Add lemon cream and sliced chicken to mushrooms and sauté for 2 more min, until caramelized.
- Arrange salad greens in a bowl and add potatoes.
- Layer chicken with mushrooms and avocado slices.
- Whisk all salad ingredients in a bowl.
- Drizzle sauce over salad, top with peanuts and serve.
NOTES
Chicken stir-frying time is approximate, it depends on the thickness of the filets. The mentioned time worked for me, if the filets are thicker, they will need more time.
We can heat the dressing in the microwave for a minute, they will be easier to blend.
We can also sauté the peanuts in a frying pan for a couple of min, they will be tastier.
We can heat the dressing in the microwave for a minute, they will be easier to blend.
We can also sauté the peanuts in a frying pan for a couple of min, they will be tastier.
Ωραία υλικά έχεις χρησιμοποιήσει Μαρία μου, οπότε και η σαλάτα θα είναι πολύ γευστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ και τα πιατάκια που έχεις χρησιμοποιήσει για τη φωτογράφιση!
Σε φιλώ
Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου! Τα πιατάκια μου αρέσουν κι εμένα πολύ, απορώ γιατί δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.
ΔιαγραφήΔεν έχω χρησιμοποιήσει το βαλσάμικο και την κρέμα λεμονιού ΠΑΝ , αλλά με έπεισες επειδή δεν έχει ζάχαρη.Η σαλάτα σου ζεστή, υπέροχη με αγαπημένα υλικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μάχη, φυσικά και με οποιοδήποτε άλλο ντρέσινγκ θα είναι νοστιμότατη!
ΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι ζεστές σαλάτες ειδικά τώρα το χειμώνα! Υπέροχη, φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Κατερίνα, πράγματι είναι ότι πρέπει για το χειμώνα. Φιλάκια!
ΔιαγραφήΩραιο πιάτο, με το κοτοπουλάκι του με το αβοκάντο του, απ όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτες τις ΠΑΝκρέμες τις έχω τσακίσει ;)
https://dinamighty.com/
Μα είναι πολύ νόστιμες. Οι αγαπημένες μου!
ΔιαγραφήΤελεια❤κανω παρομοια κι εγω χωρις το λεμονι κ στο τελος τα δενω με μια κουταλια κρεμα τυρι😊
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα με το τυρί κρέμα, θα δένει ωραία με τη σαλάτα. Θα το δοκιμάσω :)
Διαγραφή