For English, scroll down
Είχαμε πολλές γιορτές τις ημέρες των γιορτών, τα γενέθλια του καλού μου επίσης, οπότε τα γλυκά αυτές τις ημέρες δε μας έλειψαν. Όχι ότι μας λείπουν ποτέ δηλαδή, χιχι! Και φυσικά οι φράουλες είχαν την τιμητική τους. Βέβαια δεν ευχαριστήσαμε πολύ τους σοκολατοφάγους αλλά αν δεν κάνουμε τώρα γλυκά με φράουλες που είναι η εποχή τους, πότε θα κάνουμε;
Φτιάξαμε λοιπόν ένα πολύ ελαφρύ cheesecake, εύκολο και δροσερό.
Εγώ δεν τα προτιμώ τα "βαριά" cheesecakes με πολύ τυρί γι αυτό και αντικατέστησα το μισό με γιαούρτι. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μόνο mascarpone και καθόλου γιαούρτι.
Η δική μου γνώμη είναι ότι το γιαούρτι του δίνει μια ακόμα πιο αφράτη υφή και μια πιο ελαφριά γεύση.
χρειαζόμαστε
250 γρ μπισκότα digestive
100 γρ βούτυρο λιωμένο
για την κρέμα
250 γρ μασκαρπόνε
200 γρ γιαούρτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι βανίλια ή φράουλα
200 γρ λευκή σοκολάτα
για την επικάλυψη
300 γρ φράουλες
50 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι λικέρ
200 ml νερό
1 φακελάκι φρουί ζελέ φράουλα
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με 200 ml νερό, 50 γρ ζάχαρη και 1 κουταλάκι λικέρ της αρεσκείας μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορούμε να το φτιάξουμε και από το βράδυ. Το πρωί σουρώνουμε τις φράουλες, τις κρατάμε σε ένα μπολ και φυλάμε το ζουμί που έχουν βγάλει. Θέλουμε ένα ποτήρι, αν είναι λιγότερο το γεμίζουμε με νερό.
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με έλασμα, πιέζοντας καλά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη το μασκαρπόνε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το άρωμα, και χτυπάμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα μπισκότα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Και παραπάνω να το αφήσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μόνο που αντί για το δεύτερο ποτήρι νερό που λέει βάζουμε το φραουλόζουμο. Προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει.
Πριν πήξει εντελώς το απλώνουμε επάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες ή μέχρι να το σερβίρουμε. Περνάμε το cheesecake γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι, να ξεκολλήσει από το τσέρκι και το σερβίρουμε σε πιατέλα.
💡💡
Η λευκή σοκολάτα πρέπει να έχει κρυώσει για να την προσθέσουμε στο μείγμα.
Αν το ξεχάσουμε και παγώσει το ζελέ παραπάνω όταν το αφήσουμε στο ψυγείο, μπορούμε να το ζεστάνουμε ελαφρά και να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο μέχρι να έχει την υφή που θέλουμε.
We had lots of dessert these past couple of weeks, we also celebrated my hubby's birthday! Lots of them were made with strawberries, once they're in season, which means that our chocolate lovers were not that content...
So here is our dessert for today, a very light, easy and refreshing cheesecake. Since I am not fond of "heavy" cheesecake, especially when it is cream cheese based, I substituted half the mascarpone for yogurt. If you prefer, you could make it with mascarpone, without the yogurt substitution.
I believe though that the yogurt gives it a fluffier texture and a lighter taste.
we need
8 oz digestive biscuits
3 1/3 oz butter, melted
for the cream
8 oz mascarpone cheese
6 2/3 oz yogurt
6 2/3 oz whipping cream
1 tsp vanilla or strawberry flavoring
6 2/3 oz white chocolate
for the topping
10 oz strawberries
2 oz sugar
1 tsp liqueur (any flavor)
6 2/3 oz water
1 box strawberry jello
Rinse and slice strawberries, place them in a bowl with 2 oz sugar, 1 tsp liqueur and 6 2/3 water. Cover and refrigerate for 2-3 hours, or prepare the night before making the cheesecake. In the morning, strain strawberries and reserve liquid in a glass of water, filling with water to the top if needed, to obtain 1 full glass.
Process digestive cookies and blend with melted butter. Press mixture down on bottom of spring form pan and refrigerate. Whip cream until soft peaks form. Melt chocolate in a microwave oven or in a double boiler.
In a bowl, whisk mascarpone. Add yogurt,flavoring and continue whisking. Fold in whipped cream and melted chocolate and stir lightly to blend. Spread cream over biscuit base and return to fridge for 1 hour, or even longer.
Prepare jello according to package instructions, substituting the second glass of water for the reserved strawberry liquid. Add strawberries to jello and refrigerate, until it starts thickening. Spread over cream before it thickens completely. Refrigerate cheesecake for at least three hours or until ready to use. Run a knife around the edge of the pan before serving on platter.
💡💡
White chocolate has to be at room temperature before we fold it into the mixture.
Should we forget the jello in the fridge longer, it can be lightly warmed and returned to the fridge, until it has the desired texture.
Είχαμε πολλές γιορτές τις ημέρες των γιορτών, τα γενέθλια του καλού μου επίσης, οπότε τα γλυκά αυτές τις ημέρες δε μας έλειψαν. Όχι ότι μας λείπουν ποτέ δηλαδή, χιχι! Και φυσικά οι φράουλες είχαν την τιμητική τους. Βέβαια δεν ευχαριστήσαμε πολύ τους σοκολατοφάγους αλλά αν δεν κάνουμε τώρα γλυκά με φράουλες που είναι η εποχή τους, πότε θα κάνουμε;
Φτιάξαμε λοιπόν ένα πολύ ελαφρύ cheesecake, εύκολο και δροσερό.
Εγώ δεν τα προτιμώ τα "βαριά" cheesecakes με πολύ τυρί γι αυτό και αντικατέστησα το μισό με γιαούρτι. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μόνο mascarpone και καθόλου γιαούρτι.
Η δική μου γνώμη είναι ότι το γιαούρτι του δίνει μια ακόμα πιο αφράτη υφή και μια πιο ελαφριά γεύση.
χρειαζόμαστε
250 γρ μπισκότα digestive
100 γρ βούτυρο λιωμένο
για την κρέμα
250 γρ μασκαρπόνε
200 γρ γιαούρτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι βανίλια ή φράουλα
200 γρ λευκή σοκολάτα
για την επικάλυψη
300 γρ φράουλες
50 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι λικέρ
200 ml νερό
1 φακελάκι φρουί ζελέ φράουλα
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με 200 ml νερό, 50 γρ ζάχαρη και 1 κουταλάκι λικέρ της αρεσκείας μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορούμε να το φτιάξουμε και από το βράδυ. Το πρωί σουρώνουμε τις φράουλες, τις κρατάμε σε ένα μπολ και φυλάμε το ζουμί που έχουν βγάλει. Θέλουμε ένα ποτήρι, αν είναι λιγότερο το γεμίζουμε με νερό.
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με έλασμα, πιέζοντας καλά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη το μασκαρπόνε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το άρωμα, και χτυπάμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα μπισκότα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Και παραπάνω να το αφήσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μόνο που αντί για το δεύτερο ποτήρι νερό που λέει βάζουμε το φραουλόζουμο. Προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει.
Πριν πήξει εντελώς το απλώνουμε επάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες ή μέχρι να το σερβίρουμε. Περνάμε το cheesecake γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι, να ξεκολλήσει από το τσέρκι και το σερβίρουμε σε πιατέλα.
💡💡
Η λευκή σοκολάτα πρέπει να έχει κρυώσει για να την προσθέσουμε στο μείγμα.
Αν το ξεχάσουμε και παγώσει το ζελέ παραπάνω όταν το αφήσουμε στο ψυγείο, μπορούμε να το ζεστάνουμε ελαφρά και να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο μέχρι να έχει την υφή που θέλουμε.
We had lots of dessert these past couple of weeks, we also celebrated my hubby's birthday! Lots of them were made with strawberries, once they're in season, which means that our chocolate lovers were not that content...
So here is our dessert for today, a very light, easy and refreshing cheesecake. Since I am not fond of "heavy" cheesecake, especially when it is cream cheese based, I substituted half the mascarpone for yogurt. If you prefer, you could make it with mascarpone, without the yogurt substitution.
I believe though that the yogurt gives it a fluffier texture and a lighter taste.
we need
8 oz digestive biscuits
3 1/3 oz butter, melted
for the cream
8 oz mascarpone cheese
6 2/3 oz yogurt
6 2/3 oz whipping cream
1 tsp vanilla or strawberry flavoring
6 2/3 oz white chocolate
for the topping
10 oz strawberries
2 oz sugar
1 tsp liqueur (any flavor)
6 2/3 oz water
1 box strawberry jello
Rinse and slice strawberries, place them in a bowl with 2 oz sugar, 1 tsp liqueur and 6 2/3 water. Cover and refrigerate for 2-3 hours, or prepare the night before making the cheesecake. In the morning, strain strawberries and reserve liquid in a glass of water, filling with water to the top if needed, to obtain 1 full glass.
Process digestive cookies and blend with melted butter. Press mixture down on bottom of spring form pan and refrigerate. Whip cream until soft peaks form. Melt chocolate in a microwave oven or in a double boiler.
In a bowl, whisk mascarpone. Add yogurt,flavoring and continue whisking. Fold in whipped cream and melted chocolate and stir lightly to blend. Spread cream over biscuit base and return to fridge for 1 hour, or even longer.
Prepare jello according to package instructions, substituting the second glass of water for the reserved strawberry liquid. Add strawberries to jello and refrigerate, until it starts thickening. Spread over cream before it thickens completely. Refrigerate cheesecake for at least three hours or until ready to use. Run a knife around the edge of the pan before serving on platter.
💡💡
White chocolate has to be at room temperature before we fold it into the mixture.
Should we forget the jello in the fridge longer, it can be lightly warmed and returned to the fridge, until it has the desired texture.
Καλό μήνα, σαν το ζωγραφιστό γλυκό σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα... θα ήθελα ένα κομμάτι από το cheesecake σου! Φαίνεται πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλό μήνα Μαρία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το cheesecake. Μου αρέσει καλύτερα με το γιαουρτι γιατι γινεται πιο ελαφρύ. Αν και της σοκολάτας κάτι τέτοια γλυκά τα τρώω μια χαρά ;)
Φιλιά
καλημερα καλο μηνα!! υπεροχο! λατρευω τσιζκεικ ! μου αρεσε η ιδεα με το ζελε περισσοτερο απ το να βαζω μαρμελαδα πανω η σιροπια!! αποθηκευτηκε να δοκιμαστει! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπώ τσιζκέικ φράουλα- τι αγαπώ? λατρεύω? πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω ένα κομμάτι
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερό γλυκάκι της εποχής!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο θα ήθελα και εγώ ένα κομμάτι, μου αρέσει το γιαούρτι που πρόσθεσες στην κρέμα και τον ζελέ φράουλας στην επιφάνεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Μαρία μου, καλό μήνα!
Να χαίρεστε όλους τους εορτάζοντες Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα cheesecake μου αρέσουν σε κάθε παραλλαγή τους :) Το συγκεκριμένο δείχνει πολύ δροσερό και πλούσιο σε γεύση!
Μου αρέσει που έχεις χρησιμοποιήσει μασκαρπόνε, δίνει πολύ ωραία υφή!
Σε φιλώ
Φανταστικό χρώμα και φανταστικό γλυκό κορίτσια! Να χαίρεστε τους εορτάζοντες!
ΑπάντησηΔιαγραφή