Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

κεφτέδες με κρεμμύδια και σάλτσα γιαουρτιού/Meatballs With Onions And Yogurt Sauce

Μια διαφορετική ιδέα για κεφτεδάκια έχουμε σήμερα, χωρίς τηγάνι, με μια ωραία γιαουρτένια σαλτσούλα. Είναι τόσο νόστιμα και τόσο ξεχωριστά που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν σε όποιο τραπέζι και να τα παρουσιάσετε. Είναι και σχετικά ελαφρύ φαγητό όσο κι αν δε του φαίνεται. Δεν τηγανίζουμε τους κεφτέδες, δεν τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, όλα γίνονται στο φούρνο. Είναι και εύκολο λοιπόν!

χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
50 μλ γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
αλάτι πιπέρι
500 γρ κρεμμύδια
80 γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 αυγό
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Πλάθουμε τον κιμά με τη φρυγανιά, το γάλα, τα αυγά, το λάδι το κρεμμύδι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Πλάθουμε τους κεφτέδες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το μισό βούτυρο λιωμένο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και ψήνουμε τα κρεμμύδια στους 180β για ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να δούμε ότι έχει φύγει σχεδόν όλο το νερό. Βγάζουμε το ταψί και βάζουμε τους κεφτέδες επάνω στα κρεμμύδια. Βάζουμε μικρά κομματάκια από το υπόλοιπο βούτυρο επάνω σε κάθε κεφτέ. Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα γιαουρτιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα.
Today, we have a fresh idea for meatballs, that need no frying and are served in a nice yogurt sauce. The meatballs are so delicious and so different, they will surely impress a crowd. This is a very light, as well as easy dish, since the meatballs need no frying and the onions need no sautéing, everything is baked.

we need
1 lb 2 oz ground beef
3 1/3 oz breadcrumbs
1 2/3 ml milk
2 eggs
1 Tbsp olive oil
1 onion, ground
1 tsp oregano
salt and pepper, to taste
1 lb 2 oz onions
2 2/3 oz butter, divided
1/2 tsp sugar
for the yogurt sauce
1 egg
8 1/3 oz pressed yogurt
1 Tbsp lemon juice
salt and pepper, to taste

In a bowl, mix ground beef, breadcrumbs, milk, eggs, olive oil, ground onion, oregano, salt and pepper and shape meatballs.
Slice onions in coins and layer over bottom of greased pan. Melt half of the butter and pour over onions, season with salt and pepper and sprinkle with sugar. Add half a cup of water and bake onions at 350F, for about 15 min, or until there is almost no water left. Remove pan from oven and place meatballs on top of onions. Top each meatball with remaining butter, cut in small pieces. Return pan to oven and continue baking for another 30 min.
Prepare yogurt sauce by whisking the egg in a bowl, then add yogurt, lemon juice, salt and pepper and stir well to combine. Pour sauce over meatballs and bake for 10-15 min.

9 σχόλια:

  1. Υψηλή γαστρονομία και τέχνη!!! Το πιάτο σου κάνει ΜΠΑΜ!!
    Θα το ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες Μαρία μου!!!
    Γεια στα χέρια σου :)
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την επόμενη εβδομάδα θα το δοκιμάσω
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I've just had dinner, but this looks so delicious if I had the plate in front of me, I'd eat it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κεφτεδακια αλλιώς και φαίνονται πολύ πολύ αφρατα στη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και λίγο βαρύ για μένα :-) στην πρώτη φωτό φαίνεται πολύ λαχταριστό!!!!
    Καλημέρα και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραιο σερβίρισμα ;)

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες. Κάτω κάτω στη σελίδα έχει πως να γίνεις μέλος. Mπορείς να γράψεις το mail σου στο πλάι εκεί που λέει Follow by Email για να σου έρχονται οι αναρτήσεις μας. Επίσης μπορείς να μας δεις στη σελίδα μας στο facebook.

      Διαγραφή