Γιορτινά μπισκότα με αλεύρι ολικής και βρώμη / Festive Cookies With Whole Wheat And Oat Flour



 
For English, scroll down
 
Ξεχάστε τα χριστουγεννιάτικα σχήματα, αγνοήστε την ερασιτεχνική διακόσμηση αλλά δοκιμάστε αυτά τα μπισκότα. Είναι πολύ νόστιμα, τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.. 
 
Ήθελα να κάνω διαφορετικά μπισκότα για το blog και μόλις βρήκα αυτή τη συνταγή, σε ένα αγγλικό περιοδικό, αποφάσισα να την φτιάξω, με φόβο ψυχής και σίγουρη ότι στο τέλος εγώ θα τα έτρωγα όλα, λόγω των υλικών (κακά τα ψέματα τα γνωστά μπισκοτάκια βουτύρου είναι τα αγαπημένα μας).
 Έπεσα τελείως έξω, τα παιδιά μικρά και μεγάλα τα λάτρεψαν.
  
 
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τα φτιάχνω,η πρώτη, λόγω ακόμα πιο ερασιτεχνικής διακόσμησης, δεν ήταν για δημόσια παρουσίαση 😊
Το μόνο υλικό που πρόσθεσα είναι η κανέλα, γιατί μόλις έφαγα την πρώτη φορά, ήμουν σίγουρη ότι του έλειπε και είχα δίκιο.
 
  


Γιορτινά Μπισκότα Με Αλεύρι Ολικής Και Βρώμη
Print Friendly and PDF
Πολύ νόστιμα μπισκοτάκια με αλεύρια ολικής και βρώμης, τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.
Μερίδες:40-45
Συστατικά:

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής
  • 200 γρ αλεύρι βρώμης
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4-5 κ.σ. γάλα

  • 1 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ  γάλα
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο και, με τα δάχτυλά μας, τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει σαν ψίχουλα. 
  3. Προσθέτουμε 4 κ.σ. γάλα και πλάθουμε να γίνει μια ζύμη. Αν δούμε και δε γίνεται, προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά γάλα.
  4. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε τη ζύμη να είναι περίπου 1,5-2 εκ. σε πάχος, και κόβουμε με κουπ πατ,σε ότι σχήμα θέλουμε. 
  5. Μαζεύουμε τα κομμάτια που έχουν μείνει, και την ξαναπλάθουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190β αέρα, για 12-14 λεπτά. Τα βγάζουμε όσο είναι ακόμα λίγο μαλακά, γιατί μετά σκληραίνουν.
  7. Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το γάλα και διακοσμούμε τα μπισκότα. Αν χρειαστεί να αραιώσουμε το μείγμα βάζουμε λίγο παραπάνω γάλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δεν έχω αλεύρι βρώμης στο σπίτι, τρίβω όμως ωραιότατα τις νιφάδες στο μούλτι, και κάνω τη δουλειά μου. Μη σας πω πως μου αρέσει περισσότερο, όταν δεν είναι εντελώς τριμμένο.


 

Forget all about Christmas shapes and the amateurish decoration, simply try these cookies. They are very tasty, crunchy on the outside and soft on the inside.

 

I wanted to make some cookies for the blog that would be out of the ordinary and, as soon as I came across this recipe, in an English magazine, I decided to make it, reserved at first, then positive that I would end up eating them all, due to the ingredients (needless to say that butter cookies are our favourite ones). I was so wrong...young and old loved them alike.

 

This is my second try, the first one was not presentable to the public eye due to a more amateurish decoration😊
The only ingredient I added the second time was cinnamon. I felt there was something missing the first time and I was right.
 
 


Festive Cookies With Whole Wheat And Oat Flour
Print Friendly and PDF
Very tasty, whole wheat and oat flour cookies, crunchy on the outside and soft on the inside.
Yield:40-45
INGREDIENTS:

  • 6 2/3 oz whole purpose flour
  • 6 2/3 oz oat flour
  • 6 2/3 oz brown sugar
  • pinch of salt
  • 1 tsp. baking soda
  • 1/2 tsp cinnamon
  • 5 oz butter or margarine
  • 4-5 Tbsp milk

  • 1 cup icing sugar
  • 4 Tbsp milk
  • 1 Tbsp butter, melted
INSTRUCTIONS:
  1. Measure both types of flour, sugar, salt, baking soda and cinnamon into a bowl and stir well.
  2. Add butter and rub with your fingers, until mixture is crumbly.
  3. Add 4 Tbsp milk and knead to a dough. If necessary, add 1 more Tbsp of milk.
  4. Roll out dough, on a lightly floured surface, to a thickness of 1/2 - 3/4 inch. Use cookie cutters, to cut out to desired shapes.
  5. Gather and roll out remaining dough, repeating procedure until all done.
  6. Bake in a preheated oven, convection setting, at 375F, for 12-14 min. Remove from oven while still soft, because they harden as they cool down.
  7. To glaze, combine icing sugar with milk and butter and decorate cookies.

NOTES
I don't have oat flour at home, I just process oat flakes as a substitute and it works just fine. I actually prefer that it has a texture.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου