Σούπα Με Κινόα Και Λαχανικά / Quinoa Vegetable Soup


 
 
For English, scroll down
 
Δεν είναι ότι δε μου αρέσει η κινόα, ίσα ίσα μου αρέσει πάρα πολύ. Από τότε που την ανακάλυψα υπάρχει πάντα στη διατροφή μας, σε σαλάτες κυρίως αλλά και σε αντικατάσταση του ρυζιού στο φαγητό. 
 

 
Όταν όμως λες στον καλό σου πάρε μου ένα κουτί και αν έχει και χρωματιστή πάρε δύο και σου φέρνει τέσσερις λευκές γιατί ήταν προσφορά, πρέπει να βρεις τρόπο να τη χρησιμοποιήσεις όσο μπορείς περισσότερο. Ευτυχώς μας αρέσει όπως είπα, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρώ τρόπο να τη χρησιμοποιήσω σε διάφορες συνταγές.
Όπως η σημερινή που δεν έχει τίποτα περίεργο, λαχανικά και μπαχαρικά που έχουμε όλοι στο σπίτι αλλά είναι νοστιμότατη και ότι πρέπει για μια κρύα μέρα του χειμώνα.
 



Σούπα Με Κινόα Και Λαχανικά / Quinoa Vegetable Soup

Print Friendly and PDF
Μια απλή, νοστιμότατη σούπα με κινόα και λαχανικά για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα.

Συστατικά:

  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης 
  • 8 φλ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 3/4 φλ. κινόα καλά πλυμένη
  • 1/8 κ. γλ κόκκινο πιπέρι τριμμένο
  • 1/8 κ. γλ. ροζ πιπέρι τριμμένο
  • αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  2. Προσθέτουμετο ζωμό, την κινόα, την πιπεριά Φλωρίνης, το αλάτι και τα πιπέρια και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα λεπτό.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν έχετε καυτερή πιπερίτα την προσθέτετε στο φαγητό και αφαιρείτε το κόκκινο πιπέρι. Ή αν είστε του καυτερού βάζετε τα πάντα όλα :)

 


I love quinoa a lot! Ever since I discovered it, I have been including it in our meals, mainly in salads but also as a rice substitute.

However, when I asked my hubby to buy me a box of regular quinoa or two if he found the multi-coloured one and he brought me four regular ones because he found them on special, I had to find new ways to use it up faster.
 
 

We thankfully like it, as I mentioned, I will for sure use it in various recipes.
Today's recipe, for example, a delicious soup for a cold winter day, made with the addition of vegetables and spices we practically always have handy.



Quinoa Vegetable Soup



Print Friendly and PDF
A simple, yet delicious quinoa vegetable soup, for a cold winter day.

INGREDIENTS:

  • 2 tsps olive oil
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 1 medium tomato, cubed
  • 1/4 cup long red pepper, chopped
  • 8 cups vegetable or chicken broth
  • 3/4 cup quinoa, well rinsed
  • 1/8 tsp red pepper, ground
  • 1/8 tsp pink pepper, ground
  • salt
INSTRUCTIONS:
  1. In a medium pot, sauté onion in the olive oil until fragrant. Add tomato and garlic and continue sautéing for 2 more minutes.
  2. Turn in quinoa, broth, red pepper, salt and peppers and bring to a boil for one minute.
  3. Lower the heat, cover pot and let soup simmer for 20-25 minutes, occasionally stirring.

NOTES
If you have a hot pepper you can use that and omit the red pepper. If you prefer your food spiced up, you add both.





3 σχόλια:

  1. Νόστιμη και ελαφριά η σούπα, ωραιότατη ιδέα για το καθημερινό τραπέζι! Η κινόα μπορεί πράγματι να μπει παντού σαν το ρύζι. Το πιπέρι πάει πολύ και κάνει και καλό τώρα με το κρύο. Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή