Τί να πω τώρα μετά από τόσο καιρό; Μας έπεσε λίγο βαρύ αυτό το καλοκαίρι. Γενικά το καλοκαίρι για μένα δεν είναι και η καλύτερη εποχή, δώσε μου χειμώνα, κρύο και θα είμαι μια χαρά. Άντε και το Φθινόπωρο το αντέχω, το Καλοκαίρι με τίποτα. Αποδιοργανώνομαι, βαριέμαι, από ότι φαίνεται εγώ, το καλοκαίρι πέφτω σε λήθαργο χαχα.
Ξεκινάμε λοιπόν τη σεζόν με τί άλλο, με γλυκό. Ας ελπίσουμε να έχουμε ένα καλό Φθινόπωρο και έναν ακόμα καλύτερο χειμώνα.
Σάμαλι έχουμε σήμερα, το δικό μας σάμαλι θα έπρεπε να γράψω γιατί έτσι μας αρέσει χωρίς μαστίχα μόνο με άρωμα λεμονιού και βανίλια. Η οικογένεια το λατρεύει, είναι εύκολο, νόστιμο κα αρωματικό. Το μόνο μειονέκτημα σύμφωνα με το γιο μου είναι ότι δεν έχει σοκολάτα 😂😂
ΣΑΜΑΛΙ
Ένα κλασικό γλυκό, αγαπημένο σε όλους, εύκολο και νόστιμο.
Συστατικά:
- 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
- 2 κ.γλ. baking powder
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 200 γρ γάλα
- ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα
για το σιρόπι
- 600 γρ ζάχαρη
- 400 γρ νερό
- χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιδάλι, το baking powder, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και τη βανίλια να γίνει ένα μείγμα και το ρίχνουμε στο μπόλ.
- Ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25-26 εκ. και στρώνουμετην επιφάνεια με μια σπάτουλα να είναι ομοιόμορφη.
- Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να απορροφηθούν τα υγρά του.
- Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45 λεπά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 5 λεπτά και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε σιγά σιγά κουταλιές από το σιρόπι μέχρι να το ρίξουμε όλο.
- Θέλουμε και ζεστό το σάμαλι και ζεστό το σιρόπι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν θέλουμε να κάνουμε το σάμαλι νηστίσιμο, αντικαθιστούμε το γιαούρτι και το γάλα με νερό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου