For English, scroll down
Συνεχίζουμε με τις ξεχασμένες συνταγές μας και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε με τις φθινοπωρινές μας. Έτσι που πάμε βέβαια θα μας πιάσει ο Χειμώνας αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή που λένε, θα πρέπει να ανεχτείτε την ανακατωσούρα του μυαλού μας αυτό τον καιρό.
Πάλι παντός καιρού είναι και αυτή η συνταγή που την ιδέα την πήρα απο ένα τηλεπεριοδικό της μανούλας μου.
Ξέρω ότι όλοι θέλουν σουπίτσες αυτόν τον καιρό αλλά δείτε και αυτό το πιάτο, νοστιμότατο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και λυκοπένιο, φαγάκι με τα όλα του.
Φακές Με Λιαστές Ντομάτες
Το αγαπημένο μας όσπριο με λιαστές ντομάτες για λίγο διαφορετική γεύση.
Συστατικά:
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 350 γρ φακές
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 7-8 τεμάχια λιαστές ντομάτες στο λάδι
- αλάτι-πιπέρι
- ξύδι για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
- Σε μια πλακέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τις φακές.
- Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για μισή ώρα το φαγητό.
- Σουρώνουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με τη ρίγανη και τα φύλλα δάφνης.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι έχει γίνει η φακή.
- Ρίχνουμε το ξύδι και σερβίρουμε.
We continue with our "forgotten recipes" so that we can finally move on to the fall ones.
I am afraid the way it's going winter will catch up with us, unfortunately this is life...
This is another recipe good for any season, I got the idea from one of my mom's T.V. Guides.
I know everyone craves soups during this time, just give this dish a chance. It is delicious, as well as very good source of fiber and lycopene.
Lentils With Sun-Dried Tomatoes
Our favourite legume with sun-dried tomatoes, to try a different flavour.
INGREDIENTS:
- 4 Tbsps olive oil
- 3 garlic cloves, coarsely grated
- 1 onion, grated
- 12 oz lentils
- 3 tomatoes, grated
- 3 bay leaves
- 1 tsp oregano
- 7-8 pieces of sundried tomatoes, in oil
- salt and pepper, to taste
- vinegar, to serve
INSTRUCTIONS:
- Boil lentils for 5 min and strain.
- In a saucepan, sauté onion and garlic in olive oil.
- Add tomatoes and when it comes to a boil, turn in lentils.
- Add 2 cups of water, salt and pepper and let simmer for 30 min.
- Squeeze tomatoes to get rid of excess oil, cut in medium pieces and add to lentils along with oregano and bay leaves.
- Allow to simmer for 30 more min, or until lentils are done.
- Add vinegar and serve.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου