For English, scroll down
Μια ωραία ιδέα τώρα το καλοκαίρι όχι μόνο για πρωινό αλλά και για ένα νόστιμο επιδόρπιο. Εγώ να πω την αλήθεια σαν επιδόρπιο το συστήνω. Με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας και τριμμένους ξηρούς καρπούς είναι ότι καλύτερο. Έφτιαξα με μπανάνες και κεράσια αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα φρούτα ή και μόνο με ένα από τα δυο.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι γοχ
2 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα τσέρι)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
250 γρ κεράσια
2 ώριμες μπανάνες
Λάδι για τηγάνισμα (περίπου ένα φλιτζάνι ή και περισσότερο)
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα στραγγίζουμε καλά. Τα περνάμε δυο δυο σε ένα ξυλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
Σε μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το λικέρ και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε και πολύ αραιό.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στις μπανάνες και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο το φυλάμε για τα κεράσια.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τις μπανάνες στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Ψήνουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Βουτάμε τα κεράσια στο μείγμα που έχουμε κρατήσει και τα τηγανίζουμε και αυτά μέχρι να ροδοψηθούν.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια, σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
💡
Αν δεν έχουμε μηχανάκι που βγάζει το κουκούτσι από τα κεράσια υπάρχει τρόπος να ξεκουκουτσιάσουμε :) Με ένα μπουκάλι και ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Βάζεις το κερασάκι επάνω στο στόμιο του μπουκαλιού (που εννοείται ότι είναι μικρότερο) και με το ξυλάκι σπρώχνεις το κουκούτσι, πέφτει στο μπουκάλι και σου μένει το κεράσι.
Here's a tasty summer suggestion for either breakfast or dessert. I personally recommend it as a dessert. It is best served with a scoop of ice cream, chocolate or caramel syrup and chopped nuts.
I made these fritters with bananas and cherries, they can be made though with the fruit of your choice.
we need
1 cup AP flour
2 Tbsps sugar
2 large eggs
1 Tbsp liqueur (I used sherry)
1 tsp olive oil
8 oz cherries
2 ripe bananas
oil for frying (1 cup or more)
Rinse cherries, remove pits and dry. Thread two cherries on each skewer and set aside.
In a bowl, mash bananas with a fork.
In another bowl, whisk eggs with sugar, add flour, olive oil, liqueur and stir well. Mixture will be not too thick, but not too runny either.
Add half the mixture to mashed bananas and stir to combine. Reserve remaining mixture for cherries.
In a frying pan, heat oil on high. Drop banana mixture by spoonfuls in the hot oil, then reduce temperature to medium. Fry for 2-3 min on each side, or until golden.
Dip skewers in remaining mixture and fry until golden.
Serve with vanilla ice cream, chocolate syrup and chopped nuts.
💡
If you don't own a gadget to pit the cherries, here's a little trick: You will need a bottle and a skewer.
Place cherry on the mouth of the bottle (with a diameter smaller than the cherry) and use the skewer to push the pit out of the cherry. The pit will fall in the bottle and the cherry will stay on top of the bottle.
Τρελαίνομαι για τηγανίτες, σε συνδυασμό με την μπανάνα τέλεια γεύση, αλλά και το κερασάκι συμπληρώνει το όλο σκηνικό της γεύσης!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Έχω δοκιμάσει παρόμοια γλυκίσματα και είναι καταπληκτικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μπανάνες και ροδάκινα έκανα κι εγώ τις δικές μου στο εξοχικό για πρωινό Μάριον. Παγωτό και σοκολάτα δεν τους έβαλα αλλά όπως ήταν ζεστές και είχαν μέσα και αλεσμένη βρώμη τις ράντισα με μέλι και κανέλα και ήρθαν και μέλωσαν μέχρι το βάθος τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι άλλο να ζητήσεις κανείς μέσα στην θερινή ραστώνη και πάνω που έχει ανοίξει τα μάτια του :-)))