For English, scroll down
Μου αρέσουν πολύ τα τυριά. 'Ολα τα τυριά, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο βέβαια αλλά νομίζω πως θα μπορούσα να ζήσω μόνο με φρέσκο ψωμί και μια πιατέλα τυριά. Ακόμα και η φέτα που δεν είναι και η αγαπημένη μου, με φρεσκοψημένο ψωμί γίνεται το καλύτερο φαγητό.
Το Ανδριώτικο Βολάκι για παράδειγμα που είχα τη χαρά να έρθει στα χέρια μου για άλλη μια φορά, με έκανε πολύ ευτυχισμένη. Είναι ένα τυρί από αγελαδινό γάλα και υπάρχει σε δύο μορφές, μαλακό και σκληρό. Η αρχική ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσω μόνο το ένα και το άλλο να το αφήσω ανοιχτό στο ψυγείο να ξεραθεί για να γίνει για τρίψιμο. Και σας διαβεβαιώ ότι το έκανα....για 2 μέρες χαχα. Αφού σχεδόν είχα φάει το ένα... εντάξει όχι μόνο ωμό, έφτιαξα και μια τάρτα για δοκιμή. Άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισα να την ξαναφτιάξω για το μπλογκ, οπότε όπως καταλαβαίνετε ήταν να μη βάλω το χέρι μου και στο δεύτερο βολάκι. The rest is history που λένε και στο χωριό μου 😃😃
Πολύ εύκολη η τάρτα μας λοιπόν αλλά πολύ νόστιμη. Φυσικά φτιάχνεται με όποιο τυρί θέλετε, μια μαλακή γραβιέρα θα ταίριαζε νομίζω.
χρειαζόμαστε
1 φύλλο σφολιάτας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ πράσο σε λεπτές ροδέλες
100 γρ κρεμμύδι ξερό σε λεπτά φετάκια
350 γρ πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
200 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ Βολάκι Άνδρου τριμμένο
1/4 κουταλάκι ξερό θυμάρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα. Καλύπτουμε και τα πλαϊνά με το φύλλο και ότι περισσεύει το κόβουμε. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και ψήνουμε το φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπίπερο και το θυμάρι και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το Βολάκι τριμμένο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για δέκα λεπτά και την απλώνουμε στο φύλλο.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 β για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το φύλλο έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
💡💡💡
Τρυπάω το φύλλο αρκετά και στην ένωση της βάσης με τα πλαϊνά ώστε όσο γίνεται να μη φουσκώσει πολύ.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.
Είναι πολύ νόστιμη και ζεστή αλλά και κρύα. Μη σας πω ότι την προτιμώ έτσι 😉
I really love cheese! Some kinds more than others, I sincerely believe though I would be very happy living on bread and cheese platters. Take feta, for example, which is not among my favourite cheeses...I could make a meal out of it and some fresh baked bread.
Just the other day, I was really excited to receive some cheese from the island of Andros. It is made of cow's milk and either it is sold either in soft or hard texture. My initial plan was to eat some and let the rest dry and harden to use it grated, with pasta. My plan worked, for two days. After I consumed quite a bit, I decided to make a tart, for testing purposes... They naturally all loved it, so I decided to make another one for the blog. As far as the cheese's fate, "the rest is history" 😃😃
The tart is very tasty and very easy to make. Any cheese can be used, I believe a soft gruyere would be great for it though.
we need
1 puff pastry sheet
3 Tbsps olive oil
3 1/3 oz leeks, sliced thinly in coins
3 1/3 oz onions, finely sliced
12 oz peppers, thinly sliced
6 2/3 oz heavy cream
5 oz soft gruyere, grated
1/4 tsp dried thyme
1/2 tsp salt
pepper, to taste
Spread puff pastry over bottom and sides of tart pan. Cut leftover pastry. Pierce pastry surface with a fork, then bake in a preheated oven, at 400F, for 15 min.
In the meantime, in a frying pan, sauté leeks and onions in olive oil, for 2 min.
Add peppers and continue sautéing over medium heat, for 8-10 min, or until tender.
Add cream, salt, pepper and thyme and allow to boil for 2 min. Add grated cheese and stir. Let cool and turn into prepared tart base.
Bake in a preheated oven, at 350-375F, for 20 min, or until golden.
💡💡💡
I pierce the puff pastry all around, so that it won't puff up a lot during baking.
Allow tart to cool before slicing.
It is very tasty, both hot and cold. I prefer it cold
Τα τελευταια χρονια απεχω απο τα γαλακτοκομικα γιατί μου δημιουργούν ακμή. Δεν γινεται να μη σχολιασω ομως την ταρτα σου. Είναι τοσο ευπαρουσιάστη, τόσο ελκυστική...νομίζω οτι αν την ειχα μπροστα μου δε θα καταφερνα να αντισταθω
ΑπάντησηΔιαγραφήμην ξεχάσεις να δηλώσεις συμμετοχή στον διαγωνισμό με δώρο ένα αποξηραντή τροφίμων http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/07/banana-chips.html
ΔιαγραφήΌμορφη τάρτα και τώρα το καλοκαιράκι με μπιριτσα ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γω φαν του τυριου!!! εξαιρετικη η ταρτα!!! και αυτο το τυρακι πρεπει να ειναι πεντανοστιμο με ελαφρυα γευση
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το εχω δοκιμάσει αυτό το τυρί. Ειμαι σίγουρη πως είναι πεντανόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τάρτα με τυρι και πιπεριές εύκολη και πολυ ευπαρουσίαστη.
Ωραίες φωτογραφίες ;)
Τελευταία κι εγώ όλο τάρτες σκαρώνω είναι υπέροχες με όλες αυτά τα νόστιμα τυριά!! Είχα πάρει αυτό το τυρί όταν πήγα στη Τήνο και μου άρεσε πολύ, η τάρτα σου πρέπει να έγινε πολύ νόστιμη με αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Μία από τα ίδια κι εγώ Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το τυρί (εκτός από το cottage!) και το θεωρώ ισοδύναμο της σοκολάτας :)
Η τάρτα σου δείχνει φοβερά λαχταριστή και υπερνόστιμη!
Και το πάντρεμα τυριού με πιπεριά είναι πάντα πολύ πετυχημένο.
Σε φιλώ
Μια τέλεια καλοκαιρινή τάρτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστή φαίνεται, θα την ευχαριστιόμουν ακόμα και κρύα!!
Αυτά τα τυριά και η κρέμα με τις πιπεριές είναι μούρλια !!Ευχαριστούμε κορίτσια^^
ΑπάντησηΔιαγραφή