For English, scroll down
Σήμερα σας έχω το μπακαλιάρο με διαφορετικό τρόπο. Το φαγητό είναι πολύ γνωστό φυσικά, ποιός δεν γνωρίζει το αγαπημένο βρετανικό fast food;
Aπλώς εγώ θα το κάνω στο φούρνο για να μην έχω τηγάνια, μυρωδιές και πολλή φασαρία.
Το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έτσι γίνεται πιο ελκυστικό στα παιδάκια που δεν προτιμούν το ψάρι (τουλάχιστον τα δικά μας)
Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο, δοκιμάστε το σαν μια διαφορετική ιδέα, όχι μόνο για την Εθνική γιορτή αλλά και τις υπόλοιπες μέρες της νηστείας.
Fish and Chips στο φούρνο
Ένα πολύ γευστικό και εύκολο γεύμα με Fish and Chips στο φούρνο.
Μερίδες:4
Συστατικά:
Για τις πατάτες
- 2-3 πατάτες (700 γρ περίπου)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1/4 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας ή πάπρικα γλυκιά
Για το ψάρι
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (600-650 γρ περίπου)
- 3/4 φλ. corn flakes τριμμένα στο multi
- 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1/4 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 αυγά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τη σκόμη μουστάρδας και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σε μια στρώση, να μην ακουμπάει η μια πάνω στην άλλη.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 30-35 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα corn flakes με την πάπρικα. Σε ένα άλλο βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Στο τρίτο χτυπάμε τα 2 αυγά.
- Περνάμε διαδοχικά τα κομμάτια του ψαριού από το αλεύρι, το αυγό και τα κορν φλέικς και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
- Τα σερβίρουμε με μια σάλτσα τύπου ταρτάρ και σύμφωνα με το αγγλοσπουδασμένο άλλο μου μισό, με αλάτι και ξύδι. Μεταξύ μας προτιμώ μόνο την ταρτάρ. Τα άλλα είναι πολύ εγγλέζικα για μένα :)
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τη σάλτσα τύπου ταρτάρ, ανακατεύω 3 κουταλιές μαγιονέζα με μια κουταλιά relish λαχανικών, λίγη κάπαρη ψιλοκομμένη και λίγο άνηθο.
Relish λαχανικών έχω πάντα, το λατρεύω και η συνταγή είναι εδώ
Today I made cod with a twist. A very well known dish, who doesn't know the favourite British fast food?
I simply baked it in the oven in order to avoid frying, unwanted smells and too much trouble in the kitchen.
Another advantage is that this way it is more appealing to kids who don't like fish (like ours).
It is very flavourful and easy to make, give it a try not just on our National Holiday but also during Lent.
Baked Fish and Chips
A very flavourful and easy to make baked fish and chips.
Yield: 4
INGREDIENTS:
for the potatoes
- 2-3 potatoes (about 24 oz)
- 2 Tbsp olive oil
- 1 garlic clove, mashed
- 1/2 tsp salt
- 1/4 tsp pepper
- 1/4 tsp mustard powder or sweet paprika
for the fish
- 4 cod filets (20-22 oz)
- 3/4 cup corn flakes crumbs
- 1/2 tsp smoked paprika
- 1/2 tsp pepper
- 1/4 cup A.P. flour
- 2 eggs
INSTRUCTIONS:
- Peel and cut potatoes, place them in a bowl. Add oil, garlic, mustard , salt and pepper.
- Mix well and transfer to a parchment paper lined baking pan, in one layer, so that they don't touch each other.
- Bake in a preheated oven, at 400F for 30-35 min
- In the meantime, blend corn flakes with paprika in one bowl. In another bowl, blend flour with salt and pepper. In a third one, whisk two eggs.
- Dip each filet in flour, then eggs and finally corn flakes and place on a parchment paper lined baking pan.
- Bake for about 15-20 min.
- Serve with a Tartar style sauce and (according to my anglo-educated better half) salt and vinegar. * between you and me, I only like the Tartar sauce, the rest are too British for me.
NOTES
For the Tartar style sauce I combined 3 Tbsp mayonnaise with 1 Tbsp vegetable relish, some finely chopped capers and some dill.
I love vegetable relish and I always have some at hand. The recipe for it is here.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου