Η συνταγή στα Ελληνικά παρακάτω
We have been making these cookies for many years but , for some reason, we never actually posted them.
Maria asked me to resend her the recipe the other day and it finally dawned on us both that we need to share it now, just in time for the holidays.
These cookies are so easy to make, only take four ingredients, yet they have such an exquisite taste!!!
They are guaranteed crowd pleasers, both among the goodies on your sweet table and as a home made holiday gift!
The extra perk is that they're both gluten and dairy free!
I always make sure my friends will have some in the Christmas cookie tins I give out🎄
Hope you will make them and enjoy them as much as we do!
💝 Photo credit goes out to Blanca, my son's girlfriend, who saved the day 💝
We would like to wish you and your loved ones a very Happy, Healthy and Joyous New Year :)))
Gluten And Dairy Free Pecan Cookies
Delicious, light and easy gluten and dairy-free pecan cookies, for the holidays.
Yield: 20
INGREDIENTS:
- 1 egg white
- 1 cup brown sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 2 cups whole pecans
INSTRUCTIONS:
- In a bowl, beat egg white with mixer, until soft peaks form.
- Add sugar and vanilla and continue beating until sugar is dissolved.
- Fold in pecans and stir gently.
- Drop by Tbsps onto parchment paper lined cookie sheet and bake in a preheated oven, at 300F for 20 min.
NOTES
I always bake a double batch of these, they tend to vanish pretty fast!
You can substitute the pecans for walnuts if you wish (I still stick to the pecans 😍)
Do not over bake, they will have a moist center once out of the oven.
Αυτά τα μπισκοτάκια τα φτιάχνουμε εδώ και χρόνια αλλά για κάποιο λόγο δεν τα είχαμε δημοσιεύσει ποτέ.
Η Μαρία μου ζήτησε πρόσφατα να της ξαναστείλω τη συνταγή και τότε μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι
θα έπρεπε να τη μοιραστούμε, ειδικά τώρα στις γιορτές.
Με τέσσερα μόνο υλικά, τα μπισκοτάκια αυτά έχουν εξαίρετη γεύση!!!
Είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν, όχι μόνο ανάμεσα στις υπόλοιπες γλυκές λιχουδιές, αλλά και σαν σπιτικά γιορτινά δώρα!
Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη ή γαλακτοκομικά και έτσι δεν ανησυχούμε για τους φίλους και φίλες με δυσανεξία, αντίστοιχα!
Πάντα τα συμπεριλαμβάνω στα κουτιά με τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που δίνω σε φίλους 🎄
Ελπίζω ότι θα τα φτιάξετε και θα τα απολαύσετε όσο κι εμείς!
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη Blanca, την κοπέλα του γιου μου, που έσπευσε σε βοήθεια💝
Ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος απο τον προηγούμενο και υγεία και ευτυχία για εσας και τις οικογένειες σας!
Μπισκότα Με Πεκάνς Χωρίς Γλουτένη Και Γαλακτοκομικά
Γευστικότατα, πανεύκολα και ανάλαφρα μπισκότα με πεκάνς, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, για το γιορτινό τραπέζι.
Μερίδες:20
Συστατικά:
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. πεκάνς
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με μίξερ μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τα πεκάνς και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε κουταλιές σούπας από το μίγμα πάνω σε ταψί καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150C, για 20 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Συνήθως διπλασιάζω αυτή τη δόση, τα μπισκοτάκια εξαφανίζονται πολύ γρήγορα!
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα πεκάνς με καρύδια ( Εγώ πάντως επιμένω στα πεκάνς 😍).
Μην τα ψήσετε περισσότερη ώρα, πρέπει να είναι μαλακά στο κέντρο όταν βγουν από το φούρνο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου