Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Μακαρονοσαλάτα με τόνο/ Tuna Pasta Salad

Σαλάτα το λέμε γιατί τρώγεται κρύο αλλά εμείς το έχουμε για ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ γεύμα και μας αρέσει πολύ. Και γιατί να μην αρέσει; Ο αγαπημένος συνδυασμός ζυμαρικών με τόνο και νόστιμη σάλτσα με  γιαούρτι, λαχανικά και μυρωδικά!

χρειαζόμαστε
500 γρ φιογκάκια
450 γρ αρακά
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια
200 γρ γιαούρτι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κοπανισμένο μαραθόσπορο
αλάτι-πιπέρι
2X200 γρ. κονσέρβες τόνο καπνιστό
12-15 τοματίνια κομμένα στη μέση
12-15 ελιές


Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μισό χρόνο βρασίματος ρίχνουμε και τον αρακά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό , το μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα ζυμαρικά με τον αρακά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τον τόνο, τα τοματίνια και τις ελιές, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

💡💡
Για να γίνει  πιο γλυκιά η γεύση του ωμού κρεμμυδιού, να μην έχει τόσο δυνατή γεύση, βάζουμε τα φετάκια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά και σουρώνουμε.

Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο πριν βάλουμε τον τόνο, τα τοματίνια και τις ελιές  και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό. 


I call this a salad since we eat it cold, we however consider it a very tasty and light meal we love. What's not to love? It's a great combination of pasta and smoked tuna, with a light veggie, herb and yogurt dressing!

we need
1 lb bow pasta
1 lb peas
1 onion, finely sliced
7 oz plain yogurt
6 Tbsps olive oil
6 Tbsps lemon juice
2-3 green onions, finely chopped
2 Tbsps parsley, finely chopped
1/4 tsp fennel seed, crushed
salt and pepper, to taste
2 cans smoked tuna (14 oz)
12-15 cherry tomatoes, halved
12-15 olives


Boil pasta according to package directions. Add peas to pasta, half way through boiling. Drain and rinse with cold water. Let drain and set aside.
In a large bowl, blend yogurt, olive oil, lemon juice, green onions, parsley, fennel seed, salt and pepper. Add sliced onion, peas and pasta. Stir to combine. Stir in tuna, cherry tomatoes, olives and serve.

💡💡
In order to sweeten the raw onion taste and make it less strong, soak onion slices in a bowl of cold water for 10 min and drain.

We can prepare and refrigerate the salad ahead of time, without adding tuna, tomatoes and olives. We only stir them in prior to serving.


4 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμη πρόταση, μου αρέσει πολύ το γιαούρτι με τα ζυμαρικά. Επίσης πολύ καλό το κόλπο με το κρεμμύδι, γιατί αποφεύγω να τρώω ωμό κρεμμύδι για αυτό τον λόγο!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια πρόταση για δροσερό και χορταστικό πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα το καλοκαίρι είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα η κρύα μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και τόνο!!
    Πολύ ωραίες φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοκαιρινή και πολύ λαχταριστή! Τί άλλο να ζητήσει κανείς από μια σαλάτα-γεύμα;
    Τέλειες οι φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή