Η πατατοσαλάτα είναι μια από τις σαλάτες που δε λείπουν από το πασχαλινό μας τραπέζι. Η συγκεκριμένη έχει απλά υλικά αλλά είναι νοστιμότατη και χορταστική. Στη σάλτσα της σαλάτας έβαλα αντί για μέλι, βιολογικό άθερμο πετιμέζι Καραγγελή.
χρειαζόμαστε
1 κιλό πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα τριμμένα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 αβοκάντο κομμένα σε κύβους
1-2 βραστά αβγά ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τριμμένο καρύδι
αλάτι-πιπέρι
για τη σάλτσα
100 γρ γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές μέλι ή πετιμέζι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Πλένουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα καρότα και τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί να γίνουν μια ωραία κρέμα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, προσθέτουμε τον άνηθο και και το καρύδι και ανακατεύουμε με προσοχή να πάει η σάλτσα παντού. Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
💡💡💡💡
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Οι σαλάτες πάντα προσαρμόζονται ανάλογα με τις γεύσεις και τις προτιμήσεις μας.
Αν σας αρέσει μπορείτε να μην καθαρίσετε τις πατάτες και να τις βάλετε στη σαλάτα με τη φλούδα τους. Σε αυτή την περίπτωση εγώ προτιμώ τις baby πατατούλες.
Το μέλι έχει περισσότερη γλύκα από το πετιμέζι, αν βάλετε μέλι προσέξτε τη γεύση μήπως χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από την προηγούμενη μέρα. Σε αυτή την περίπτωση εγώ προτιμώ να ρίχνω το καρύδι την τελευταία ώρα πριν τη σερβίρω.
Easter is just around the corner, It's about time to start posting some recipes for our Easter gathering. Since lamb on the spit is the traditional meat for the day, there are not too many dishes to make, just maybe several salads.
Potato salad is always one of our choice salads for the day. The one I made today is really delicious, as well as quite filling. In the sauce, I used Karagelis organic grape molasses instead of honey.
we need
2 lbs potatoes
2 green onions, sliced
2 carrots, grated
1 yellow bell pepper, cubed
10 cherry tomatoes, halved
2 avocados, cubed
1-2 hard boiled eggs, finely chopped
1 Tbsp dill, finely chopped
2 Tbsps ground walnuts
salt and pepper, to taste
for the sauce
3 1/3 oz plain yogurt
2 Tbsps mustard
2 Tbsps lemon juice
2-3 Tbsps honey
4-5 Tbsps olive oil
salt and pepper, to taste
Rinse potatoes. Boil in a pot of water until soft, drain, let cool, peel and cube.
Place potatoes, green onions, carrots, bell pepper and tomatoes in a large bowl and stir. Blend in avocados and eggs, season with salt and pepper.
Add all sauce ingredients in a bowl and whisk well, until creamy.
Pour sauce over salad, sprinkle with walnuts and dill and stir well to blend. Refrigerate until ready to serve.
💡💡💡
Ingredient quantity is approximate. Salads can be adjusted to our taste.
Should you prefer the potatoes with the peel on, you can use baby potatoes.
Honey is sweeter than grape molasses, adjust quantity to make it more or less sweet.
This salad can be prepared one day ahead. In that case, add walnuts just before serving.
Φοβερή σαλάτα Μαρία. Πλούσια και γευστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα τα υλικά μου αρέσουν.
Την σημειώνω για το Πάσχα ;)
Φιλια
Πολύχρωμη με τέλεια υλικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω το Πάσχα γιατί συνήθως δεν κάνω τίποτα αυτήν την μέρα!!
Φοβερή και χορταστική η σαλάτα σου!!Και οι πασχαλιές όμως..τέλειο φόντο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι πατατοσαλάτες! Δείχνει εξαιρετική! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια!!! και χρταστικη και δροσιστικη κ ευκολη κ νοστιμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία σαλάτα! Ανοιξιάτικη και δροσερή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή