For English, scroll down
Δεν είναι ότι δε μαγειρεύουμε η δε φτιάχνουμε γλυκάκια, απλώς το καλοκαίρι μας έχει πιάσει για τα καλά. Έφυγε και το ξενιτεμένο μου, πού διάθεση να ασχοληθούμε με φωτογραφίες και blog!
Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε και για πολλά, ποτέ δεν ήμασταν δηλαδή τα καλοκαίρια αλλά τώρα που μεγαλώνουμε ακόμα περισσότερο. Με σαλάτες και σάντουιτς τη βγάζουμε, αν δεν είχα και τα ζουζούνια τα πρωινά, δε θα μαγείρευα καθόλου. (Αλίμονο για τον καλό μου χιχι )
Το γλυκό που έφτιαξα σήμερα είναι εύκολο, με λίγα υλικά και πολύ νόστιμο. Με μια μπάλα παγωτό από πάνω είναι ότι πιο καλοκαιρινό!
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ άχνη ζάχαρη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 αυγό
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 αλεύρι γοχ
- 1/2 κ. γλ. baking powder
για τη γέμιση
- 5-6 ροδάκινα η νεκταρίνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ για το τέλος
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 3 κ. σ. τριμμένο αμύγδαλο +1 κ. σ. κομμένο για το τέλος
- 1 κ. σ. αλεύρι γοχ
- 1 κ. σ. μαρμελάδα ροδάκινο
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι με τη baking powder και το χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Βγάζουμε το μπόλ από το μίξερ και πλάθουμε ελαφρά με το χέρι μας το μίγμα σε μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ως μια ώρα στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τη μαρμελάδα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί σε μέγεθος 25-30 εκ. περίπου και την αλείφουμε με τη μαρμελάδα αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 6 εκ.
- Απλώνουμε τη γέμιση όπου έχουμε βάλει τη μαρμελάδα και διπλώνουμε γύρω γύρω τη ζύμη ώστε να καλύψει λίγο τα φρούτα στην άκρη.
- Πασπαλίζουμε την τάρτα με την καστανή ζάχαρη και το κομμένο αμύγδαλο που φυλάξαμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 β στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η τάρτα έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Don't think we have stopped cooking and baking, it's just that summer has been quite busy so far.
My son, who was here on vacation for a month, went back abroad so, the mood to get busy with the blog hasn't been entirely restored.
We've always been more loose during the summer months but, as we grow older, things get worse. Our theme has been mainly sandwiches and salads. Thank goodness for the munchkins who come every morning, otherwise I wouldn't be cooking at all. (Poor hubby, hehe)
Today's dessert is very easy, made with few ingredients, perfect for the summer when served with a scoop of ice cream.
.jpg)
- 4 1/6 oz butter, at room temperature
- 2 1/3 oz icing sugar
- 1/4 tsp salt
- 1 egg
- 1 tsp vanilla extract
- 8 1/3 oz A.P. flour
- 1/2 tsp baking powder
- 5-6 peaches or nectarines, peeled and sliced
- 1/2 cup brown sugar + 1 Tbsp for finishing
- 1/2 tsp cinnamon
- 3 Tbsp ground almonds + 1 Tbsp slivered for finishing
- 1 Tbsp A.P. flour
- 1 Tbsp peach jam
- Beat sugar, butter and salt with mixer, until light. Add egg and vanilla and continue beating.
- Turn in flour and baking powder and continue beating at low speed.
- Remove dough from the bowl and shape by hand into a ball. Wrap with a plastic wrap and refrigerate for 30 min to 1 hr.
- In a bowl, blend all filling ingredients but the jam.
- Line a pan with parchment paper and roll out dough to a 10 -12 inch diameter circle, then spread with jam, leaving a 2 1/2 inch space from the edge.
- Spread filling over the jam, leaving the same space from the edge, then fold dough all around, just enough to cover part of the fruit.
- Sprinkle galette with brown sugar and reserved slivered almonds.
- Bake in a preheated oven, at 400F, for 30-40 min, or until golden.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου