Ρολά Κοτόπουλο Με Λιαστή Ντομάτα/Chicken Rolls With Sun-Dried Tomatoes





For English, scroll down

Έφτασε η ώρα και για εμάς να μαγειρεύουμε πια για δυο! Δεν είναι εύκολο να το συνηθίσω ακόμα, ευτυχώς υπάρχει μπόλικος κόσμος που περιμένει τα φαγητά μου οπότε δε νομίζω να αλλάξουν οι μερίδες των φαγητών μου σύντομα. Το σημερινό φαγητό όμως έγινε μόνο για εμάς. Και πάλι βγήκε περισσότερο αλλά δε μας ενόχλησε καθόλου αυτό, φάγαμε και δεύτερη φορά με ευχαρίστηση.
Το μαλακό τυρί κατσικάκι Μαστέλο είναι το ιδανικό τυρί γι αυτό το ρολό, ισορροπεί την δυνατή γεύση της λιαστής ντομάτας και το αποτέλεσμα είναι ένα νοστιμότατο φαγητό.




Ρολά Κοτόπουλο Με Λιαστή Ντομάτα

Print Friendly and PDF
Ρολά κοτόπουλου γεμιστά με λιαστή ντομάτα, φιστίκια και τυράκι, νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Μερίδες: 2-4
Συστατικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου 600 γρ
  • 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι καλά στραγγισμένες
  • 1 φρέσκο  κρεμμυδάκι
  • 50 γρ φιστίκια
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ μαλακό τυρί κατσικάκι Μαστέλο Χίου
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
για τη σάλτσα
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη



ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1.  Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου ανάμεσα σε δυο κομμάτια μεμβράνης να λεπτύνουν. 
  2. Στο μούλτι βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, τα φιστίκια και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα χωρίς να λιώσουν εντελώς. Αλατίζουμε ελαφρά.
  3. Απλώνουμε το μείγμα στα φιλέτα αφήνοντας τις άκρες κενές. Από πάνω βάζουμε φέτες από το μαστέλο Χίου και τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες να μείνουν κλειστά και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά και σε άλλο το αυγό χτυπημένο.
  5. Βουτάμε το ρολό στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Φροντίζουμε να πάει η φρυγανιά παντού.
  6. Σε ένα τηγάνι  σοτάρουμε τα ρολά για δέκα λεπτά περίπου μεχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
  7. Τα βάζουμε σε μικρό ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20 με 30 λεπτά. 
  8. Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν ελαφρά και τα κόβουμε σε φέτες.
  9. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Τα βράζουμε για 5-10 λεπτά όλα μαζί και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αντί για μαστέλο μπορούμε να βάλουμε μαλακό ανθότυρο, μοτσαρέλα ή και χαλούμι. Αν το θέλουμε πολύ πικάντικο μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί θέλουμε ακόμα και φέτα.



It seems like the time has come that I will be cooking for only two people! It is very hard for me to get used to the downsizing, thankfully though there are several people who count on my cooking, so I don't really think my number of portions will change soon. It's just that I only cooked for the two of us today. We had leftovers but it didn't bother us at all, we enjoyed it the second time as well.
Mastelo goat cheese is ideal for this recipe; it balances out the strong sun-dried tomato taste, resulting in a delicious meal.

 

Chicken Rolls With Sun-Dried Tomatoes

Print Friendly and PDF
Chicken rolls stuffed with sun-dried tomatoes, peanuts and cheese, a tasty family meal.
Yield:2-4 portions
INGREDIENTS:

  • 2 chicken breasts, about 20 oz.
  • 10 sun-dried tomatoes in oil, well drained
  • 1 green onion
  • 1 2/3 oz peanuts
  • 1 Tbsp mint, finely chopped
  • 2 tsps olive oil
  • 5 oz soft goat Mastelo cheese
  • salt and pepper, to taste
  • 1 egg
  • 1/2 cup bread crumbs
  • for the sauce
  • 2 Tbsps olive oil
  • 1 small onion, ground
  • 1 large tomato, ground
  • 1 sun-dried tomato, finely chopped
  • 1 tsp mint, finely chopped
  • 1 tsp olive oil
  • salt an pepper, to taste
  • 1/2 tsp sugar
INSTRUCTIONS:
  1. Beat chicken breasts in between 2 sheets of sheer plastic wrap, to flatten.
  2. In a food processor, process sun-dried tomatoes, green onion, mint and peanuts until well blended but not puréed. Add a bit of salt.
  3. Spread the mixture on chicken breasts, leaving a space on edges. Top with sliced goat cheese and roll chicken into rolls. Secure with toothpicks to keep them rolled and season with salt and pepper.
  4. Measure bread crumbs in one bowl and whisk egg in another one.
  5. Dip each chicken roll in egg, then in bread crumbs, making sure it is well coated.
  6. Sauté chicken in a frying pan, until golden all over, about 10 min.
  7. Place chicken in a small baking pan greased with some oil and bake in a preheated oven, at 350C, for about 20-30 min.
  8. Remove pan from oven, let slightly cool, then slice.
  9. Sauté onion in olive oil, then add ground tomato, sun-dried tomato, mint, sugar and salt and pepper. Let cook for 5-10 min, until sauce is done.

NOTES
We can use any soft cheese instead of Mastelo (e.g. mozzarella). If we prefer it more spicy, we could even use feta.


1 σχόλιο:

  1. Νόστιμα και λαχταριστά διαβάζονται και φαίνονται. Έχω φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο από τον χασάπη ως σνίτζελ, οπότε και μου δίνεις καλή ιδέα για εφαρμογή Μαρία μου.
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή