Νηστίσιμες Μπουκιές Με Ταχίνι Και Χαλβά/Halva And Tahini Bites



For English, scroll down
 
Όταν μιλάμε για γλυκό την Καθαρή Δευτέρα δε νομίζω να μην είναι ο χαλβάς το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; 'Ετσι κι εμείς φτιάξαμε ένα γλυκάκι με προϊόντα από το Μακεδονικό Χαλβά ότι πρέπει για τα τα καθαροδευτεριάτικα τραπέζια. Μικρό, νόστιμο, που μένει εκτός ψυγείου, οπότε είναι το κατάλληλο για πικ νικ στην εξοχή. Χρησιμοποίησα χαλβά σοκολάτας και το αγαπημένο μου ταχίνι σοκολάτας. Yummy 😋😋


Με την ευκαιρία, να μη ξεχάσετε να βοηθήσετε τον χαρταετό του Μακεδονικού Χαλβά να πετάξει ψηλότερα από πέρυσι και να ξεπεράσει τα 200 μ. έως την Καθαρά Δευτέρα. Έτσι ο Μακεδονικός Χαλβάς θα καλύψει τα ετήσια έξοδα του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού προγράμματος αποκατάστασης δέκα ανασφάλιστων/άπορων παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.
Ένα «κλικ» στο petaxartaeto.gr μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά!


Νηστίσιμες Μπουκιές Με Ταχίνι Και Χαλβά

Print Friendly and PDF
Ένα πολύ νόστιμο μίνι γλυκό, νηστίσιμο, για την Καθαρά .Δευτέρα και όχι μόνο.
Μερίδες: 24
Συστατικά:

  • 100 γρ φύλλο για κανταΐφι
  • 3 κ.σ σησαμέλαιο
  • 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ corn flour
  • 50 γρ χαλβά σοκολάτας
  • 100 γρ ταχίνι σοκολάτας
  • τριμμένο καρύδι για διακόσμηση
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Με τα χέρια μαδάμε το κανταΐφι  έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολλημένες ίνες μεταξύ τους. 
  2. Το χωρίζουμε σε 24 μέρη και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με 24 μίνι θήκες για μάφινς που έχουμε αλείψει  με σησαμέλαιο.
  3. Αλείφουμε λίγο το κάθε κανταϊφάκι με σησαμέλαιο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αλείφουμε με σοκολάτα τα κανταϊφάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 150 ml από το χυμό με τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό με το corn flour και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίζει και κάνει πολλές φουσκάλες το βγάζουμε από τη φωτιά.
  6. Τρίβουμε με τα χέρια μας το χαλβά και το ρίχνουμε στην κρέμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  7. Βάζουμε  μισό με ένα κουταλάκι από την κρέμα σε κάθε κανταϊφάκι.
  8. Στολίζουμε με ταχίνι σοκολάτας που έχουμε βάλει σε κορνέ ή με το κουταλάκι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα γιατί αν δεν το κάνουμε η κρέμα θα μαλακώσει το κανταϊφάκι και δε θα είναι τραγανό. Φυσικά αυτό γίνεται από τη δεύτερη μέρα και μετά, αν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε την ίδια μέρα αυτό μπορείτε να το παραλείψετε.

Η ποσότητα της ζάχαρης στην κρέμα εξαρτάται από το πόσο ξινά είναι τα πορτοκάλια μας. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα ήταν πιο ξινή η κρέμα από τη δεύτερη φορά.

Μπορείτε να βάλετε χαλβά βανίλια στην κρέμα και επίσης μπορείτε αντί για σοκολατένιο ταχίνι να βάλετε το άλλο αγαπημένο μου από το Μακεδονικό χαλβά το ταχίνι πορτοκάλι.




This is a dessert made with ingredients by Μακεδονικό Χαλβά.
Small, tasty bites that do not need refrigeration, perfect for a family picnic.
I used chocolate halva and my favourite chocolate tahini.Yummy 😋😋

Halva And Tahini Bites

Print Friendly and PDF
A very tasty dessert that can be made for all occasions
Yield: 24 bites
INGREDIENTS:

  • 3 1/3 oz kataifi fillo dough
  • 3 Tbsps sesame oil
  • 1 2/3 oz baking chocolate, melted
  • 6 2/3 oz fresh orange juice
  • 2 Tbsps sugar
  • 3 tsps corn flour
  • 1 2/3 oz chocolate halva
  • 3 1/3 oz chocolate tahini
  • ground walnuts for topping
INSTRUCTIONS:
  1. Pull kataifi strands apart with your hands.
  2. Divide in 24 portions and arrange in a 24 mini muffin pan, greased with sesame oil.
  3. Brush each portion with sesame oil and bake in a preheated oven, at 350F, for 20 min, or until golden. Remove from oven and let cool.
  4. Brush each one of them with melted chocolate and let cool.
  5. In a small pot, bring 5 oz of orange juice and sugar to a boil. Stir remaining juice with corn flour and add to pot. Continue stirring until it thickens. Once it starts bubbling, remove from heat.
  6. Crumble halva by hand and add to orange cream. Stir well and let cream sit until lukewarm.
  7. Fill each kataifi nest with 1/2 to 1 tsp cream.
  8. Pipe or spoon chocolate tahini over each cream nest and sprinkle with ground walnuts.

NOTES
We brush chocolate over the kataifi nests to keep them crunchy, otherwise the cream will moisten them. This step will be necessary only if they are not consumed the same day.

The amount of sugar in the cream depends on how sour the oranges are.

Instead of chocolate halva, you can use the vanilla flavoured one and instead of chocolate tahini, you can use the orange flavoured one. 


5 σχόλια:

  1. Τέλεια γλυκάκια Μαρία μου και πολύ εμφανίσιμα!
    Έχεις χρησιμοποιήσει αγαπημένα υλικά!
    Πολλές ευχές για ένα όμορφο τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ερμιόνη μου. Πολύ νόστιμο με αγαπημένα υλικά. Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Νόμιζα πως είχα γράψει..χιχι..
    Φανταστικό γλυκό και τα συνδύασες όλα καταπληκτικά.
    Νηστίσιμο γλυκό που όμως σε γεύση και εμφάνιση παίρνει άριστα!!

    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή