Κραμπλ Με Σταφύλια / Grape Crumble

 

  
For English, scroll down
 
Φθινόπωρο δε λέω, υπάρχουν ακόμα όμως γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε πριν ξεκινήσουμε με τα αγαπημένα μας μήλα. 
Όπως αυτό το εύκολο κραμπλ με σταφύλια που ήθελα να το φτιάξω από καιρό. Την ιδέα της συνταγής την πήρα από κάτι χαρτάκια που έκοβε η μανούλα μου απο τα περιοδικά. Όταν λοιπόν πήραμε κάτι ξινούτσικα σταφύλια που έβλεπα ότι θα μείνουν στο ψυγείο καιρό, βρήκα την ευκαιρία.
 
 

 
΄Εγινε ένα σχετικά ελαφρύ, νόστιμο γλυκό που ήταν και τόσο εύκολο που μπορούμε να φτιάχνουμε όλες τις ώρες, όσο υπάρχουν ακόμα σταφύλια φυσικά. Με μια μπάλα παγωτό από πάνω είναι ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ!!
 
΄Εφτιαξα τη μισή δόση από τη συνταγή που σας δίνω γιατί και τα σταφύλια ήταν λίγα και....μεγάλοι  άνθρωποι είμαστε πια, πόσο γλυκό να φάμε  😂



Κραμπλ Με Σταφύλια 

Print Friendly and PDF
Νόστιμο, τραγανό και εύκολο γλυκό ιδανικό για τον καφέ , το τσάι μας ή όποιο άλλο ρόφημα προτιμάμε.
Μερίδες: 6-8
Συστατικά:
για τη ζύμη
  • 200 γρ αλεύρι γοχ
  • 2 κ. σ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 120 γρ βούτυρο κρύο
  • 80 γρ. ζάχαρη

για τη γέμιση 

  • 600 γρ ρόγες σταφύλια που μας αρέσουν, χωρίς κουκούτσια
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ τριμμένη αμυγδαλόψιχα 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  1. Πλένουμε τα σταφύλια και αφού τα σουρώνουμε τα απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και τη ζάχαρη. 
  3. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. 
  4. Απλώνουμε τα σταφύλια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αμυγδαλόψιχα, τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Με τα χέρια μας τρίβουμε ακόμα λίγο τη ζύμη και την απλώνουμε πάνω απο τα σταφύλια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει η ζύμη ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπλέντερ. Φυσικά μπορούμε να το τρίψουμε και με τα χέρια απλώς εγώ έχω βολευτεί το μίξερ.

 

 



Although I have to admit that Fall has arrived, there are still some desserts we can make, before we start with our treasured apples.

 

This easy grape crumble recipe , for example, that I have wanted to make for a while now, is based on some old magazine clippings my mom had kept. When we were left with a bunch of sour grapes that were about to remain refrigerated for a long time, I seized the opportunity.

 

It turned out to be a light, tasty desert, very easy and quick to assemble, that we could continue making for as long as we can buy grapes. Topped with a scoop of ice cream, it is PERFECT!!!

I halved the recipe below because I didn't have as many grapes, plus , let's not forget, we are older now, we can't eat too many sweets.😂




Grape Crumble

Print Friendly and PDF
A tasty, crunchy and easy dessert to serve with coffee, tea or any other beverage.
Yield: 6-8
INGREDIENTS:
  • for the dough
  • 6 2/3 oz AP flour
  • 2 Tbsp ground almonds
  • 4 oz cold butter, cubed
  • 2 2/3 oz sugar

  • for the filling
  • 20 oz  seedless grapes , any kind we like 
  • 3 Tbsp brown sugar
  • 1 Tbsp ground almonds
INSTRUCTIONS:
  1. Rinse grapes and dry with a clean dish towel.
  2. In a bowl, sift flour and add ground almonds, cubed butter and sugar.
  3. Using a hand mixer, beat ingredients until they resemble coarse crumbs.
  4. Arrange grapes over bottom of ovenproof dish, top with sugar and ground almonds, stir well and press gently to an even layer.
  5. Rub dough by hand and spread evenly over grapes.
  6. Bake in a preheated oven, at 400F, for 30-35 min, or until top is golden brown.

NOTES
In order to facilitate the process, we can blend dough ingredients in a blender. We could also mix by hand; I just prefer using a hand mixer.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου