Μανιτάρια Γεμιστά / Stuffed Mushrooms

 
 
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ μόλις λίγο χαλάσει ο καιρός αρχίζω να σκέφτομαι τα Χριστούγεννα. Ναι, ναι είμαι από αυτούς που θεωρούν το φθινόπωρο ένα βήμα πριν τις γιορτές 😃

Ψάχνοντας λοιπόν τα τεφτέρια μου βρήμα μια συνταγή για γεμιστά μανιτάρια, εύκολη, γρήγορη, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και πολύ νόστιμη. Έτυχε να βρω και μεγάλα άσπρα μανιτάρια οπότε η παρασκευή τους ήταν μονόδρομος.

Είναι ότι πρέπει για τις φιλικές συγκεντώσεις όσο χειμωνιάζει και το καλύτερο είναι ότι παίρνει πολλές αλλαγές. Μπορείτε να βάλετε όποια υλικά σας αρέσουν, ότι τυρί σας αρέσει και να έχετε ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι.


Μανιτάρια Γεμιστά

Print Friendly and PDF
'Ενα νόστιμο, γρήγορο, και εύκολο ορεκτικό γεμιστών μανιταριών για τις φιλικές συγκεντρώσεις των κρύων ημερών.
Μερίδες:6 -12
Συστατικά:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλα μανιτάρια ή 12 μικρότερα
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ. σ. τρίμμα φρυγανιάς
  • αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί τα μανιτάρια και βγάζουμε τα κοτσάνια. 
  2. Αλείφουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στους 200β για 10-12 λεπτά.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. 
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. 
  6. Ρίχνουμε το μαιντανό, 3 κουταλιές από το τυρί και δυο κουταλιές από το τρίμμα φρυγανιάς. Αλατίζουμε λίγο αν χρειάζεται, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη φρυγανιά.
  7. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εγώ έβαλα κεφαλοτύρι και πασπάλισα με κεφαλοτύρι από πάνω. Νομίζω ότι αν είχα ρίξει από πάνω ένα τυρί που λιώνει ίσως να ήταν πιο εμφανίσιμο. Πεντανόστιμο ήταν πάντως.
 
 
I don't know how you feel about it, I start getting in a Christmas mood as soon as the weather begins to turn colder. Oh yes, I am one of those who consider Fall as a step before the holidays😃
 
As I was going through my recipe collection, I found a stuffed mushroom recipe, quick and easy to make, with ingredients we all have at home and very tasty. I also came across some large white mushrooms and there was no turning back after that...
 
This tasty appetizer is perfect for gatherings as we're moving into winter and it is so versatile as well.
You can use any stuffing or cheese you prefer and still have a delicious bite.  


Stuffed Mushrooms

Print Friendly and PDF
A delicious, versatile, quick and easy to make stuffed mushroom appetizer, perfect for colder weather gatherings.
Yield:6 - 12
INGREDIENTS:

  • 2 Tbsp olive oil
  • 6 large mushrooms or 12 smaller ones
  • 1 small onion, grated
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • 1/2 cup baby spinach, finely chopped
  • 1 small tomato, finely chopped and seeds removed
  • 1 Tbsp parsley, finely chopped
  • 4 Tbsp Kefalotyri cheese, grated
  • 3 Tbsp fine bread crumbs
  • salt, to taste
INSTRUCTIONS:
  1. Wipe mushrooms with a wet paper towel and remove stems.
  2. Brush them with 1 Tbsp olive oil, sprinkle with some salt and bake at 400F for 10-12 min.
  3. Finely chop their removed stems.
  4. Turn remaining olive oil to a frying pan and saute stems, onion, garlic and spinach. Stir until spinach is tender.
  5. Add tomato and continue stirring for 2 more min.
  6. Add parsley, 3 Tbsp of the grated cheese and 2 Tbsp bread crumbs. add salt if necessary, stir well and use mixture to fill mushroom cavities. Top with remaining cheese and bread crumbs.
  7. Bake on the grill setting of the oven for 2-3 min or until they obtain a nice color,

NOTES
I used Kefalotyri cheese for both the stuffing and the topping. I think they could have been more presentable had I topped them with another kind of cheese that melts better. They were delicious anyway!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου