Κι αν δεν έχουμε κάνει κέικ με μήλα ! Τούρτα με μήλα όμως δεν έχουμε κάνει ποτέ. Αυτή η τούρτα είναι συνδυασμός διαφορετικών συνταγών. Όλα ξεκίνησαν όταν είδα αυτή τη συνταγή.Την έφτιαξα φυσικά και πράγματι ήταν εξαιρετική αυτή η μηλένια μους.
Εγώ όμως που ήθελα να κάνω τούρτα την εμπλούτισα λίγο (έως και πολύ αλλά τέλος πάντων 😀).
Έγινε υπέροχη, δεν έχει πολλή ζάχαρη και είναι εύκολη.
Παρόλο που μπορεί να τρομάξετε με τις οδηγίες παρασκευής, στην πραγματικότητα απλώς γράφω αναλυτικά 3-4 παρασκευές που πρέπει να γίνουν, αλλά χωρίς καμια δυσκολία.
Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε όπως εμείς.
Σοκολατένια Τούρτα Με Μήλα
Μια εξαιρετική τούρτα σοκολάτας με μήλα, εύκολη και με λίγη ζάχαρη.
Συστατικά:
για το παντεσπάνι
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. baking powder
- 2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
για την κρέμα
- 4 μήλα μέτρια
- 250 γρ κουβερτούρα
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35%
για την επικάλυψη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ κουβερτούρα
- 1 κ. γλ. βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
- Στρώνουμε μια φόρμα που ανοίγει με αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το παντεσπάνι απο τη φορμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει τα μήλα και λίγο παραπάνω. Τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και φυλάμε το ζουμί που έχει μείνει.
- Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα μήλα να γίνουν πουρές και τα ανακατεύουμε με την κουβερτούρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με το μείγμα των μήλων.
- Με το σιρόπι που έχει περισσέψει από τα βρασμένα μήλα βρέχουμε το παντεσπάνι. Αν δεν έχει μείνει πολύ ρίχνουμε και λίγο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα των μήλων και τη στρώνουμε.
- Για την γκανάζ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφήνουμε την γκανάζ να κρυώσει ελαφρά και την απλώνουμε στην τούρτα. Στολίζουμε όπως θέλουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πιστεύω πως μπορεί κα γίνει και με άλλα φρούτα όπως μπανάνα ή αχλάδι αλλά
εγω αυτή που έκανα με το μήλο δεν την αλλάζω με τίποτα.
Στο σιρόπι από τα μήλα που βράσαμε, αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λίγο λικέρ ή κονιάκ.
Have we ever made apple cakes! This chocolate and apple torte though is our first!
It is actually a combination of several different recipes. It all started when I came across this recipe.
Needless to say, I made it and this apple mousse came out exquisite!
I needed to step it up to a torte though ,so I embellished it a little (or maybe a lot 😁)
It really turned out amazing! It is so easy and very low in sugar.
Instructions may seem complicated, in reality I wrote down 3-4 recipes in full detail, that are very simple to follow.
Give it a try, I am sure you will love it as much as we did!
Chocolate And Apple Torte
An exquisite chocolate and apple torte, easy to make and low in sugar.
INGREDIENTS:
for the sponge cake
- 3 eggs
- 1/2 cup sugar
- 1/2 cup flour
- 1/2 tsp baking powder
- 2 Tbsp cocoa powder
for the cream
- 4 medium apples
- 8 oz baking chocolate
- 8 oz whipping cream, 35%
for the ganache
- 6 2/3 oz baking chocolate
- 6 2/3 oz whipping cream, 35%
- 1 tsp butter
INSTRUCTIONS:
- In a bowl, sift flour, baking powder and cocoa powder.
- With a mixer, beat eggs and sugar for 3-4 min, then slowly turn in the flour blend, at low speed.
- Layer the bottom of a round spring form pan with parchment paper and grease sides, then turn in sponge cake mixture.
- Bake in a 350F preheated oven, for about 20-25 min. Remove from pan and allow to cool.
- Peel, core and chop apples, turn into a small saucepan.
- Add enough water to cover the apples plus a little more and boil for 15 min, or until apples are tender. Remove apples with a slotted spoon and reserve water.
- Melt chocolate in a double boiler. Puree apples and blend with melted chocolate. Set aside to cool.
- Whip whipping cream until soft peaks form and stir into chocolate mixture.
- Use reserved apple water to moisten the sponge cake. If it is not enough, add some milk to it. Turn creamy filling over base and spread evenly.
- For the ganache, heat whipping cream in a small saucepan, add chocolate and keep stirring until it melts, add butter.
- Allow ganache to cool and spread over filling. Decorate at will.
NOTES
I believe that apples can be substituted by other fruits like bananas or pears, however, I wouldn't switch apples for anything else.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου