Παγωτό Φράουλα / Strawberry Ice Cream


 
Δεν είναι ότι δε μαγειρεύουμε ή δε θέλουμε να δοκιμάζουμε συνταγές. Είναι που διάφορες καταστάσεις που ζούμε είναι τέτοιες που μας έχουν λίγο απομακρύνει από το blog, από τα σόσιαλ γενικά να λέμε την αλήθεια και έχουν πάει τη διάθεση μας στα τάρταρα.
Μια που οι φράουλες σε λίγο θα τελειώσουν είπαμε να βάλουμε αυτό το παγωτό που έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό γιατί αν δεν μπει και τώρα θα μείνει στα αζήτητα μαζί με πολλά άλλα.
Και είναι κρίμα γιατί είναι εύκολο, γίνεται χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία αλλά είναι πολύ νόστιμο και αφράτο.



Παγωτό Φράουλα

Print Friendly and PDF
Εύκολο παγωτό, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία πολύ νόστιμο και αφράτο!

Συστατικά:

  • 600-650 γρ φράουλες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • ξύσμα από ένα λεμονι (σε πολύ λεπτό τρίφτη)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί (305 ml) γάλα ζαχαρούχο
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με 1/4 φλ. νερό. 
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βγάλουν τα υγρά του οι φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να έχει την υφή μαρμελάδας. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε τα γάλατα, το  άρωμα βαλίλιας και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην καταψυξη για 1 ώρα.
  5. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα με τις φράουλες. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν οι φράουλες στο μείγμα.
  6. Βάζουμε το μείγμα μας σε μπολ παγωτού, το καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στο μείγμα και το σκεπάζουμε με το καπάκι.
  7. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον. Το αφήνουμε για πέντε λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Στην οικογένεια δεν αρέσουν τα μεγάλα κομμάτια της φράουλας μέσα στο παγωτο γι αυτό εγώ τις ψιλοκόβω. Αν θέλετε μπορείτε να κοψετε τις φράουλες σε μεγαλύτερα κομμάτια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου