Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Spaghettini with Tuna and Anchovy Sauce/Σπαγγετίνι με Σάλτσα Τόνου και Αντσούγιας

I'm sick and tired of all the meats and meaty appetizers we over-consumed during the course of the past month. I vetoed, therefore, several days of fish and seafood at home.
After last week's salmon, I decided to make this one with pasta, to avoid my pasta lovers' "murmurings".
Total time (including personal coffee consumption) : less than half an hour.. :) I found this recipe in a book with 1000 ethnic recipes..

we need
7 oz. can of tuna, drained
2 oz. anchovies (about 12 fillets)
1/2 cup olive oil
1 cup flat parsley
2 cloves garlic
1 cup whipping cream
1 lb. spaghettini
2 Tbsps butter
Pepper, to taste
Black and green olives, to garnish (optional)

Put tuna, anchovies, olive oil and parsley in food processor or blender. Process until the sauce is very smooth. Add cream and process again to blend thoroughly. Season with salt and pepper.
Cook spaghettini according to package instructions and drain. Return to pot, add butter and toss to coat.
Spoon in the sauce and quickly toss in the pasta, using two forks.
Serve spaghettini garnished with olives, if desired.

Βαρέθηκα πια τα κρέατα και τα κρεατοειδή μεζεδάκια που υπερκαταναλώσαμε στη διάρκεια του περασμένου μήνα. Με το "έτσι θέλω" καθιέρωσα μέρες ψαριών και θαλασσινών στο σπίτι.
Μετά το σολομό της περασμένης εβδομάδας, αποφάσισα να κάνω το σημερινό φαγητό, που έχει και μακαρόνια, για να μη μου "γουργουρίζουν" τα μακαρονοφάγα μου.. Συνολικός χρόνος απασχόλησης (συμπεριλαμβάνοντας προσωπική κατανάλωση καφέ): λιγότερος από μισή ώρα.. :) Βρήκα αυτή τη συνταγή σ'ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 1000 συνταγές απ'όλο τον κόσμο.

χρειαζόμαστε
1 κονσέρβα τόνου (210 γρ.) στραγγισμένη
60 γρ. αντσούγιες ( περίπου 12 φιλετάκια)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 κιλό σπαγγετίνι
2 κουταλιές βούτυρο
Πιπέρι
Μαύρες και πράσινες ελιές για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Βάζουμε τον τόνο, τις αντσούγιες, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό στο μούλτι και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και σουρώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα του τόνου στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, με δυο πιρούνια.
Σερβίρουμε γαρνιρισμένα με ελιές.

13 σχόλια:

  1. Γειά σου Χαρά!!

    Αν πω ότι τα ζυμαρικά είναι η αδυναμία μου, κινδυνευω να γίνω γραφική!!

    Η αντζούγια είναι λατρεμένη καθώς και ο τόνος και όλα τα συναφή ψαρικά που ταιριάζουν με τα ζυμαρικά. Η σάλτσα πήρε αυτό το πράσινο χρώμα να υποθέσω από το μαιντανό που έλιωσε στο μπλέντερ? Μου αρέσει γιατί έχει τυλήξει τα μακαρόνια πολύ καλά και φαίνεται παχύρευστη. Φαντάζομαι θα έγινε απλά θεϊκή, ε??

    Καλημέρα από τη μακρινή σας Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη μακαρονάδα και τόσο εύκολη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύκολο πιάτο και με ιδιαίτερα νόστιμα υλικά! Θα το δοκίμαζα χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίθανο χρώμα έχει η μακαρονάδα σου Χαρά μου!
    Κι εγώ έχω κουραστεί πολύ από όλη την κρεατοφαγία των γιορτών, οπότε συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολη και τόσο όμορφη, όχι μόνο γευστικά αλλά και οπτικά με το πράσινο χρωματάκι που της έδωσε ο μαϊντανός!
    Καλή βδομάδα Χαρούλα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία πρόταση!!!
    Θα την δοκιμάσουμε :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαράκι εκπληκτικό πιάτο!!!Το χρώμα είναι φανταστικό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο χρώμα,εντυπωσιακή μακαρονάδα,μου άρεσε,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To χρώμα είναι καταπληκτικό.

    Μια μακαρονάδα οτι πρέπει για αποτοξίνωση απο το κρέας.
    Και χορταστκή :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. I love tuna spaghetti! Never put whipping cream in mine - very decadent and delicious! Happy New Year! oxox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ουάου πολύ ωραία συνταγή Χαρά μου! ένα ψιλό overdose το έχω πάθει κι εγώ με τα κρέατα οπότε θα τη δοκιμάσω το συντομότερο!
    φιλούμπες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις δίκιο πολύ κρέας αυτές τις μέρες! Ωραιότατη μακαρονάδα και από χρώμα σκίζει! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. This is such a lovely color, it would match with my kitchen! Almost too pretty to eat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή