Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

μπιφτέκια κοτόπουλου/chicken patties

Όπως έχω ξαναγράψει, το στήθος από το κοτόπουλο πάντα περισσεύει στο σπίτι μας και πάντα ψάχνω τρόπους να το χρησιμοποιήσω. Βρήκα λοιπόν αυτή τη συνταγή, την έφτιαξα με μικρές αλλαγές (και με μεγάλη αμφιβολία) αλλά μπορώ να πω ότι ήταν εξαιρετική. Μια διαφορετική πρόταση λοιπόν αλλά και πολύ εύκολη για να εκμεταλευτούμε το ψαχνό του ψημένου κοτόπουλου.

χρειαζόμαστε
300 γρ κοτόπουλο ψημένο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
1 αυγό
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές κεφαλοτύρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη 
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο για το τηγάνι
ντομάτα σάλτσα *
μοτσαρέλα τριμμένη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το αυγό, το κεφαλοτύρι, το γάλα και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και πλάθουμε σε 10-12 κεφτέδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες γυρίζοντας μια φορά για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 
Σερβίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τριμμένη μοτσαρέλα. Εγώ τα έβαλα σε ένα ταψάκι και τα έβαλα στο γκριλ για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυράκι.
* φτιάχνουμε εύκολα σάλτσα ντομάτας αν βάλουμε στην κατσαρόλα τριμμένη ντομάτα, με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ότι μυρωδικά θέλουμε και την αφήσουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια ωραία πηχτή σάλτσα.

As I've mentioned before, we always have left over chicken breast at home and I always try to find new ways to use it. So I found this recipe, I made it, with a few changes (and with lots of doubt), and I can sincerely say that it was excellent. Here is a different, yet very easy suggestion to use up baked chicken breast.

we need
10 oz baked chicken, cut up in very small pieces
1 egg
2 Tbsps milk
2 Tbsps kefalotyri cheese, grated
1 clove garlic, mashed
1/2 tsp oregano
1/2 cup bread crumbs
oil for frying
tomato sauce*
grated mozzarella

In a bowl, blend bread crumbs, egg, cheese, garlic and oregano. Add chicken and shape into 10-12 patties.
Heat oil in a non-stick pan and fry patties for 3-4 min, turning once, until golden.
Serve with tomato sauce and grated mozzarella. I layered them in a pan and broiled them for 1-2 min, just until the cheese melted.
*we can make an easy tomato sauce by cooking crushed tomatoes in a pan with some olive oil, salt, pepper and herbs of our preference, until liquid is absorbed and sauce is thick.


17 σχόλια:

  1. Ωραιότατα έγιναν!!! Θα τα φτιάξω γιατί εγώ μ' αυτά τα μπιφτέκια δεν τα πάω καλά και δεν ξέρω και γιατί δεν μου πετυχαίνουν και γίνονται στεγνά!!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχα κυριολεκτικα. Αν σου πω τωρα εγω οτι τα προτιω χωρις σαλτσα; Φαινονται τοσο νοστιμα και χρυσοτηγανισμενα που δεν θα ηθελα να σκεπασω τη γευση τους με κατι αλλο.

    Καλο ΣΚ σου ευχομαι Μαρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα κορίτσια και έτσι τίποτα δεν πάει χαμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαράκι μου τι νόστιμα!!!
    Τελευταία έχω καθιερώσει κι εγώ τον κιμά από κοτόπουλο, και μας αρέσει πολύ!
    Μαλιστα έφτιαξα και κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο, θα βάλω την συνταγή την άλλη βδομάδα!
    Εγιναν κι αυτά νόστιμα.
    Γενικά ο κιμάς από κοτόπουλο δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά, θέλει απλά λίγο προσοχή στο πλάσιμο, γιατί έχει διαφορετική συμπεριφορά από τον μοσχαρίσιο ή τον χοιρινό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νοστιμότατα Μαράκι μου!!!
    Φιλιά, καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τϊ όμορφη ιδέα και νοστιμότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί καλέ να έχεις αμφιβολία για μια τόσο νόστιμη συνταγή;
    Πολύ ωραία πρόταση και μου αρέσουν πάρα πολύ και οι τόσο καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία, μου αρέσει ο τρόπος που αξιοποίησες το περίσευμα του κοτόπουλου. Τα μπιφτεκάκια αυτά, μπορούν κάλλιστα να μπουν σε ένα χάμπουργκερ. Σίγουρα δεν θα ξαναέχεις περίσευμα κοτόπουλου, ξανά!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία πολύ νόστιμα φαίνονται και είναι κάτι διαφορετικό!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Muy rico me gusta el pollo apanado,colorido plato primaveral,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή ιδέα για το στήθος. Είναι αυτό που περισσεύει και σε μας πάντα από το κοτοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το στήθος κοτόπουλου πάντα περισσεύει και σε εμάς. Φανταστική συνταγή για να το αξιοποιήσεις. Θα δοκιμαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. I’d LOVE to have those on my weekend breakfast table!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hi Xara, you did an amazing, re-make of the chicken patties that you adapted the recipe from...it blows the other one away!

    I, for one appreciate the source that you linked to; sad to say, but most blogger DO NOT admit where the source came from. As for me, when I totally make my own creation, I mention it, and always lead to the source, otherwise!

    I love, love, your chicken patties, such a great way to use up the rotisserie chicken...otherwise would be wasted. I usually use up the last piece of it with the bones, for chicken vegetable soup, but will be making your version of it next time. (just will have to substitute the Greek cheese) Beautiful presentation, and photos, as well! xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ευχαριστώ πολυ! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ φοβόμουν ότι θα είναι στεγνά αλλά τελικά ήταν πολύ νόστιμα και με τη σαλτσούλα από πάνω εξαιρετικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαίνονται πολύ νόστιμα, αν και δεν τα πάμε καλά με τον κιμά αυτά επειδή είναι απο κοτόπουλο θα τα δοκιμάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή