Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Rice and Seafood Salad/Ρυζοσαλάτα με θαλασσινά

Good Day everyone! Α very tasty seafood salad for today, which is also a cinch to make! Lots of colour and crunchy ingredients, very light for either lunch or supper!

we need
1 cup jasmine rice
2 cups chicken broth
1 1/2 Tbsps butter
1 lb frozen seafood medley, thawed
1/2 medium green bell pepper
1/2 medium red bell pepper
1/2 medium yellow bell pepper
1/2 medium orange bell pepper
for the vinaigrette
1/2 cup olive oil
1/2 cup balsamic vinegar
1 Tbsp Dijon mustard
1/2 tsp garlic powder
salt and pepper, to taste

Cook rice with chicken broth and 1/2 Tbsp butter and allow to cool.(I prepared it in a rice cooker, if you don't use one, cook according to package instructions)
In the meantime, saute seafood in saucepan with remaining 1 Tbsp butter, for about 4 min or until all liquid  
is absorbed. Allow to cool.
Cut all peppers in small cubes and blend in bowl with cooled rice and seafood.
Mix all vinaigrette ingredients in small shaker and shake well. Pour over rice and seafood medley and mix. Serve immediately. Refrigerate leftovers (if any) for up to two days.

Καλημερούδια σας! Μια πολύ νόστιμη και πανεύκολη σαλάτα θαλασσινών για σήμερα! Με πολύχρωμα και νόστιμα υλικά, είναι πανάλαφρη τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό γεύμα!

χρειαζόμαστε
1 φλ. ρύζι jasmine
2 φλ. ζωμό κότας
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κιλό ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά (αποψυγμένα)
1/2 μέτρια πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
για τη σάλτσα βινεγκρέτ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 Tbsp μουστάρδα Dijon
1/2 φλ. βαλσάμικο ξίδι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι και πιπέρι

Μαγειρεύουμε το ρύζι στο ζωμό της κότας με 1/2 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ σωτάρουμε σε τηγάνι τα θαλασσινά με 1 κ.σ. βούτυρο για 4 περίπου λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το ρύζι και τα θαλασσινά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε χτυπητήρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Διατηρούμε την υπόλοιπη σαλάτα ( αν μείνει κάτι ) στο ψυγείο για δυο μέρες.

14 σχόλια:

  1. Υπέροχη δείχνει!
    Με αγαπημένες γεύσεις, πρέπει να είναι πολύ πολύ νόστιμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι πρέπει για αυτές τις μέρες !!!! παίρνω το πιατάκι μου γιατί φαίνεται πολύ νοστιμη !!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ νοστιμη φαινεται!
    Μπαινει στα προσεχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται νοστιμότατη, Χαρά!! Λατρεύω τέτοιες σαλάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό θεωρείται για μένα κυρίως γεύμα και μάλιστα από τα πολύ χορταστικά! Είναι χάρμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται πολύ νόστιμη Χαρά μου!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραιότατο πιάτο και πολύ επίκαιρο για την Δευτέρα!!! Φαίνετια νοστιμότη η σαλάτα σου!!! Παίρνω μερικές κουταλιές!!! -:))
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νοτιμότατη φαίνεται! Οι πιπεριές θα της δίνουν ιδιαίτερη γλύκα! Πολύ ωραία πρόταση για νηστεία και όχι μόνο!
    Καλό βράδυ! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά θα την ευχαριστιώμουν ιδιαίτερα ως κύριο πιάτο και όχι απλώς ως σαλάτα, Χαρά μου.
    Νοστιμότατη φαίνεται πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Thank you all! Enjoy the weekend :)

    Σας ευχαριστώ πολύ! Καλό τριήμερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή