Glazed chocolate pumpkin loaf/Κέικ κολοκύθας με σοκολάτα

I've been exposed to so many delicious pumpkin recipes lately that I decided to try one as well...I found it in Esther Brody's "250 Best Cakes and Pies". I knew I would definitely like it when I sampled the batter and I was right..Let's get started!

we need
1 3/4 cups flour
1 1/2 cups sugar
1 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1/2 tsp ground cinnamon
1/2 tsp ground nutmeg
1/2 tsp ground cloves (optional)
2 eggs, lightly beaten
1/2 cup vegetable oil (I used canola)
1/3 cup water
1 cup pumpkin puree (I used canned)
1/4 cup chopped nuts (I used pecans)
2 oz semi-sweet chocolate, melted and cooled
icing sugar glaze
3/4 cup icing sugar
2 to 4 tsps cold water
1/2 oz semi-sweet chocolate, melted and cooled
1 to 2 tsps hot water

In large bowl, combine flour, sugar, baking soda, salt, cinnamon, nutmeg and cloves (if using) and mix thoroughly. In another bowl, whisk together eggs, oil, water and pumpkin until well blended. Pour into the the flour mixture, mixing until well blended. Fold in nuts.
Transfer 1 cup of batter to a small bowl, add the melted chocolate and mix well.
Spoon 1/2 of the remaining plain batter into a 9x5 in. greased loaf pan, spoon chocolate batter over top, then spoon remaining plain batter over the chocolate batter.
Bake in preheated oven at 350F for 60 to 65 min. or until toothpick inserted in the center comes out clean. Let stand for 10 min, then remove from pan to cool completely.
In a small bowl, mix icing sugar and cold water until the right drizzling consistency. Transfer half to a separate bowl. To one bowl, stir in chocolate and enough of the hot water for it to be the right consistency for drizzling. Drizzle white glaze in a zig zag pattern on top of the loaf and repeat with the chocolate glaze. There! Enjoy! Have a great week everyone!
Παντού γύρω μου βλέπω υπέροχες συνταγές με κολοκύθες αυτές της ημέρες  οπότε αποφάσισα και εγώ να δοκιμάσω μια... Τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο Esther Brody's "250 Best Cakes and Pies". Ήξερα με σιγουριά ότι θα μου αρέσει από τη στιγμή που δοκίμασα τη ζύμη και πράγματι έτσι ήταν. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

χρειαζόμαστε
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο (προαιρετικό)
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/3 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας*
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή pecans
60 γρ λιωμένη κουβερτούρα
γλάσο ζάχαρης
3/4φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2 με 4 κουταλάκια κρύο νερό
15 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1 με 2 κουταλάκια ζεστό νερό



Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το σπορέλαιο, το νερό και την κολοκύθα. Ρίχνουμε το μίγμα στο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από τη ζύμη σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μισό από το υπόλοιπο μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα 13Χ23 εκ, περίπου, με κουταλιές ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας και μετά το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 60-65 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα του βάλουμε.
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το νερό μέχρι να γίνει γλάσο. Μεταφέρουμε το μισό σε άλλο μπολ και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ζεστό νερό ώστε να κάνουμε το σοκολατένιο γλάσο. Ρίχνουμε το άσπρο γλάσο σε γραμμές και συνεχίζουμε με το σοκολατένιο. Αυτό είναι! Ελπίζω να το απολαύσετε! Καλή εβδομάδα σε όλους!
*Επειδή από ότι μου είπε η Μαρία δε υπάρχει κονσέρβα με πουρέ κολοκύθας, η Έφη από το blog Η μάνα του λόχου μας λέει πως να το φτιάξουμε μόνοι μας.

30 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι απίθανο το κεικ κολοκύθας ... μια δοκιμή θα με πείσει.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ... Φαίνεται λαχταριστό! Ειδικά με το γλάσο από πάνω... Αχ δεν θα με χάλαγε ένα κομματάκι τώρα με τον καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το κέικ! Μου αρέσει που έχει και σοκολάτα. Κονσέρβα με έτοιμο πουρέ κολοκύθας έχω δει σε μεγάλο Σ/Μ αλλά καλύτερα είναι φυσικά να τον φτιάξουμε με τα χεράκια μας!
    Μια ένσταση έχω μόνο: Γιατί κέικ της Δευτέρας και όχι κέικ της κάθε μέρας? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ τι καταπληκτικό που φαίνεται.
    Το λιγουρεύομαι και μόνο που το βλέπω.
    Θα το δοκιμάσω όπωσδήποτε.
    Πολλά πολλά φιλιά και ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαχταριστό φαίνεται!!! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κέικ μαρμπρέ με κολοκύθα και επιπρόσθετα γλασαρισμένο;
    Πολύ διαφορετική και άκρως φθινοπωρινή πρόταση!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνον τα αρωματικά μπαχαρικά που έχει μέσα, με κάνει να θέλω να το φτιάξω άμεσα!
    Πουρέ κολοκύθας δεν έχω, αλλά έχω τριμμένη από το χέρι του πεθερού... Οπότε άμα την παράσω στο multi όλο και πιο κοντά σε πουρέ θα μοιάζει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαρούλα το κεκάκι σου δείχνει σωστός πειρασμός!!!
    Υπέροχο!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hi Xara, I saw your delicious pumpkin loaf late last night on my blogroll list and in my google reading list...was going to comment as soon as I saw you posted it...just got so late and I was already shutting down the computer; you're a 'sweetheart' you already commented on my blog.

    I must tell you that this is by far the best pumpking bread recipe I've seen with the amazing chocolate included in the bread, and the double glaze! I've checked your recipe list carefully, and I'm SOLD! Will be making this very soon...bookmarked it. So pretty on the matching cute platter, and very moist and delicious:) xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. LOL...in my excitement, on the second paragraph I have a 'typo'
    PUMPKING...oh yes, this is the KING of the pumpkin breads!...smiles...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Te ha quedado muy hermoso y seguro delicioso,saludos abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. What a delicious cake. I know I'd love it. The glaze, chocolate and pumpkin. What's not to love, looks so good!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβερό και νηστίσιμο, αν η σοκολάτα είναι κουβερτούρα! Τέλεια ιδέα, εφόσον εδώ είμαστε ακόμη στον καιρό της κολοκύθας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαρά μου τέλειο το κέικ!!!Πάρα πολύ ωραίο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καθόλου δεν πήρα χαμπάρι αυτό το παιγνίδι αλλά απόλαυσα τα κέικς όλων σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να πω, τέλειο δείχνει και με το γλασσάρισμα από πάνω απόλυτα δελεαστικό! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μοσχομύρισε! Και το γλάσο.... απα πα πάνω από 2 κομματάκια παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το είδα απο χθές και δεν πρόλαβα να έρθω να του δώσω την προσοχή που του αξίζει, υπέροχο το κέικ Χαρά μου, το καρφιτσώνω στο pinterest γιατι θα το φτιάξω πολύ σύντομα.
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Oh my goodness, you've made something amazing! I can see how this would be a hit at any time of the day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κέικ για όλες τις μέρες και όλες τις ώρες θα το έλεγα και όχι μόνο της Δευτέρας. Μου αρέσει η κολοκύθα μέσα στο κέικ, το κρατά ζουμερό και δεν στεγνώνει γρήγορα. Η σοκολάτα και το γλασάρισμά του το κάνει ακόμα πιο ωραίο.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λατρεύω όλα τα υλικά που έχει αυτό το γλυκό σου, Χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θελω οχι μονο ενα κομματι,αλλα ολο το γλυκο
    www.nanas-gastromageies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μμμμμμμμμμμμ!!!!!!! Ζουμερό, σοκολατοκολοκυθένιο κέικ!!!! Ό,τι ωραιότερο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Chocolate and pumpkin are a scrumptious match! Your bread looks delectable!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν έχω φτιάξει ποτέ γλυκό με κολοκύθα. Τί ωραία ιδέα! Δεν μπορώ να φανταστώ τη γεύση αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον! Φαίνεται νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Thank you all for visiting and commenting :)

    Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα σχόλιά σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οκ...Τώρ είμαι σίγουρη οτι το κάνετε επίτηδες για να υποφέρω :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή