Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Strawberries Romanoff

Hello friends ! I've missed you all ! It's been an extremely busy period, it seems that new things that require attention pop up every day...but hey, summer is here, flowers are blooming everywhere, it's sunny and hot even in Montreal, vacation time is just around the corner..Who could ask for anything more?
Today's treat is especially dedicated to all dads who celebrate .

we need
2 1/2 cups fresh, ripe strawberries
1/4 cup sugar
1/4 cup orange juice
1/4 cup Triple sec or Grand Marnier
1 cup whipping cream
1 Tbsp sugar
1 tsp Triple sec or Grand Marnier
mint leaves for decoration

Hull and slice strawberries and place in bowl. Add sugar, orange juice and Triple sec and stir, until well combined. Chill, covered, for several hours,stirring occasionally. Whip cream with sugar and tsp of Triple sec, until soft peaks form, and refrigerate. In each of 4 champagne or other pretty glasses, place 2 Tbsps of strawberries with juice. Drain remaining strawberries and fold into whipped cream. Divide among glasses, top with mint and refrigerate until ready to serve.
Following the recipe, I used blueberries instead of strawberries and Curacao instead of Triple sec, for Blueberries Romanoff. Happy Father's Day !!!

Γεια σας φίλοι μου! Μου λείψατε όλοι! Ήταν μια φοβερά πολυάσχολη περίοδος για μένα, κάθε μέρα βγαίνουν πράγματα που χρειάζονται την προσοχή μου αλλά ότι και να γίνει, το καλοκαίρι είναι εδώ, τα λουλούδια ανθίζουν παντού, ακόμα και στο Μόντρεαλ ό ήλιος λάμπει και η ζέστη είναι αρκετή, οι διακοπές έρχονται, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Το σημερινό επιδόρπιο είναι αφιερωμένο στους μπαμπάδες που γιορτάζουν !

 χρειαζόμαστε
2 1/2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι Triple sec ή Grand Marnier
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι Triple sec ή Grand Marnier
φύλλα μέντας για διακόσμηση
 
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε φετάκια και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ανακατεύοντας που και που. Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη και το 1 κουταλάκι λικέρ να γίνουν σαντιγί και φυλάμε στο ψυγείο. Βάζουμε από 2 κουταλιές σούπας φράουλες με λικέρ σε 4 ποτήρια σαμπάνιας. Σουρώνουμε τις υπόλοιπες και τις ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί. Χωρίζουμε στα ποτήρια, στολίζουμε με μέντα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Μια παραλλαγή που έκανα είναι ότι χρησιμοποίησα blueberries αντί για φράουλες και Curacao αντί για Triple sec και έφτιαξα Blueberries Romanoff. Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

10 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Μμμμμ!!!Καλημέρα Χαρά τι ωραίο που είναι,τουλάχιστον απο εμφάνιση όπως το βλέπω αλλά φαντάζομαι και απο γεύση θα είναι σούπερ,φιλιά καλή εβδομάδα να έχεις!!!!

eleni είπε...

Καλημέρα !!!!!!!!!!!
Πολύ ωραίο το γλυκάκι!!!!
Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες λοιπόν...
Φιλιά!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχες και οι δυο παραλλαγές!!!
Χρόνια πολλά σε όλους τους πατερουληδες!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Χαρά μου και οι δυο παραλλαγές μου αρέσουν πάρα πολύ, μπράβο!!!
Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!
Φιλιά!!!

Στέλλας Κουζινομπερδέματα είπε...

Πολύ νόστιμο 'απεριτίφ'!!
Στην υγειά όλων των μπαμπάδων.

Ερμιόνη είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες λοιπόν!
Υπέροχο το γλυκάκι που τους αφιέρωσες!
Εντυπωσιακό σε γεύση αλλά και εμφάνιση!
Φιλιά Χαρά μου!

Λίλα είπε...

Υπέροχο γλυκάκι αλλά πιο υπέροχη είναι η παρουσίαση !!!!

Katerina είπε...

Πολύ εντυπωσιακό και γευστικό Χαρά, ότι πρέπει για τη γιορτούλα τους!

Carol είπε...

Looks delicious, either way, blueberries or strawberries. I'd love both of them!

Reeni είπε...

What a beautiful treat! Perfect for all the fresh berries that are in my fridge!