Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Barbecued Pork in the Slow Cooker/Sandwich με χοιρινό στο slow cooker

This is one of the first recipes I tried when I started using my slow cooker and, to my surprise, it was devoured in no time by my three carnivores...I love it, not just because it's so full of flavour, but also because it's so simple and quick (at least up to the point when it starts cooking..)

we need
3 lbs boneless pork roast, cubed
2 onions, chopped
12 oz. barbecue sauce
1/4 cup honey
hamburger buns

Place cubed pork in slow cooker. Add chopped onions,barbecue sauce and honey. Cover and cook on low 6-8 hours. When ready, use two forks to shred meat. Serve on buns, making sure you use the delicious sauce. I served them with coleslaw and baked beans. Actually I liked them so much, I decided that they will be my next post. Enjoy!
*One thing I was warned about when I started using a slow cooker, was to NEVER add more liquid than what the recipe requires, otherwise instead of "saucy" we get a "watery" meal...
Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ μια "ηλεκτρική γάστρα" η slow cooker όπως συνηθίζεται εδώ..Οι φίλες μου συζητούσαν για χρόνια το πόσο βολικό είναι να μαγειρεύει κανείς έτσι, γιατί μπορεί κανείς να ξεκινήσει το μαγείρεμα το πρωί πριν φύγει και να έχει έτοιμο φαγητό στην επιστροφή..Δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς και το φαγητό δεν καίγεται, παρ'όλο που μένει χωρίς επίβλεψη...H Μαρία μου είπε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αν όμως μπορεί κανείς ν'αγοράσει από άλλο κράτος, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα..Οι συνταγές της "ηλεκτρικής γάστρας" γίνονται εναλλακτικά σε απλή γάστρα,  στους 100C στον ίδιο περίπου χρόνο.
Αυτή είναι μια από τις πρώτες συνταγές που δοκίμασα όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το slow cooker και, προς έκπληξή μου, καταβροχθίστηκε σε χρόνο μηδέν από τα τρία σαρκοφάγα μου...Μ' αρέσει, όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμο φαγητό, αλλά γιατί είναι απλό και ταυτόχρονα γρήγορο (τουλάχιστον μέχρι το σημείο που αρχίζει το ψήσιμο..)

χρειαζόμαστε
1350 γρ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο, σε κύβους
2 κρεμμύδια κομμένα
360 ml barbecue sauce
1/4 μέλι
Στρογγυλά ψωμάκια

Βάζουμε το κρέας στο slow cooker. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη σάλτσα και το μέλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 6-8 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, χρησιμοποιούμε δυο πιρούνια να "ξεμαλλιάσουμε" το κρέας. Σερβίρουμε πάνω σε ψωμάκια, με τη νοστιμότατη σαλτσούλα. Εγώ ετοίμασα σαλάτα λάχανο και ψητά φασόλια για συνοδευτικά. Τα φασόλια μου άρεσαν τόσο πολύ που αποφάσισα να τα βάλω στην επόμενη ανάρτηση. Καλή όρεξη!
*Ένα πράγμα που με προειδοποίησαν όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το slow cooker ήταν να μην προσθέσω ΠΟΤΕ πιο πολύ υγρό απ' ότι απαιτεί η συνταγή, γιατί αντί να μείνει το φαγητό με ωραία σαλτσούλα θα θέλει βατραχοπέδιλα...χιχι

14 σχόλια:

Reeni είπε...

The slow cooker makes the most tender pork! This is mouth-watering delicious!

Carol είπε...

Simple, quick and delicious, perfect. Looks like a really delicious sandwich!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα Χαρά!!Νομίζω ότι το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία επί ώρες είναι μια νέα τάση.
Στην Ελλάδα ας μην ξεχνάμε ότι παλιά έβαζαν από το βράδυ σε ξυλόφουρνους κρέας μέσα σε πήλινα ή σε νταβάδες και μαγειρευόντουσαν όλη τη νύχτα με τη χαμηλή δύναμη της φωτιάς.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το πιάτο σου είμαι σίγουρη ότι είναι εξαιρετικό και το κρέας θα γίνεται λουκούμι μαγειρεμένο σε χαμηλή θερμοκρασία για ώρα.
Ακούω πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό για το slow cooker, ίσως πρέπει να το ψάξω κι εγώ!
Φιλιά, καλή σου μέρα!

eleni είπε...

Πωπω τι μας κάνεις... θέλωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέλειοοοο!!!!
Καλημέρα!!!

SPYRIDOULA είπε...

Πεντανόστιμο το πιάτο σου!!!Δεν είχα ξανακούσει για το slow cooker φαίνεται πολύ καλό και το φαγητό θα μαγειρεύεται τέλεια!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

Ερμιόνη είπε...

Χαρά μου η αλήθεια είναι ότι έβλεπα πολλές συνταγές σε ξενόγλωσσα blogs που γινόντουσαν με slow cooker και είχα την απορία να μάθω τι ακριβώς είναι αυτό!
Το μαγείρεμα σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία και για τόσες ώρες φαντάζομαι ότι θα δίνει άλλη γεύση στα φαγητά!
Μ' αρέσει ο συνδυασμός υλικών που έκανες!
Φιλάκια, καλό σαββατοκύριακο

Eri είπε...

Χαρά μου συμφωνώ και εγώ με την Ξανθή γενικά στην Ελλάδα το low and slow ηταν κανόνας στο μαγείρεμα.
Εχουν αρχίσει οι slow cookers στην Ελλάδα αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλη τύχη όπως εδώ. Εγώ δεν τους συμπαθώ να σου πω την αλήθεια μου, χάνω όλη την χαρά του μαγειρέματος νομίζω, να ανακατεύω να τσεκάρω και τα λοιπά..
Παρολαυτά και βολικοί είναι και νόστιμα stews φτιάχνουν, όλα καλά!
τέλειο το σαντουιτσάκι!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Εντυπωσιακό και σίγουρα πολύ νόστιμο!!!Φιλιά!!!

beauty str είπε...

Μμμμ...υπέροχο!!! Εξαιρετική πρόταση!!!

http://beautystr.blogspot.com/

Veronica Kitchen είπε...

The shredded pork bun looks so yummy with the BBQ sauce. I've never used a slow cooker before, I should put that into my mother's day wish list!

Pam είπε...

Wish I was having this for lunch!

Katerina είπε...

My mother when i was young used to cook this way all the stews. She put the stew at a very low heat before we went to bed and in the morning the stew was ready and perfectly cooked and tender. I am sure this pork has the same tenderness and taste as the my mom's stews!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Φαίνεται υπέροχο και λαχταριστό!!!!